avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Casatorie cu cetatean roman
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Casatorie cu cetatean roman

buna ziua sunt din republica moldova si ma aflu in Romania si mia exspirat viza si as vrea sa ma casatoresc cu un cetatean roman am toate actele necesare dar viza mea este exspirata ce trebuie facut sa pot sa ma casatoresc in romania???????????
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 19:25, 6 Aprilie 2015
Pentru inceput trebuie sa obtineti o noua viza. Pentru aceasta ma te ca va trebui sa mergeti in Rep. Moldova deoarece nu cred ca la ambasada veti putea rezolva. Incercati. Apoi aveti nevoie de pasaport, buletin, adeverinta de cutuma de la primaria de domiciliu din Rep. Moldova, certif. de nastere si certif. prenuptial/medical.
cum sa obtin o nouo viza daca mia exspirat can plec in md numi pune deport sau amenda?aici in romania nui nici o posibilitate eu am toate actele pt casatori valabile 3 luni dar am viza exspirata,spuneti-mi va rog daca e vre-o solutie aici in romania
N-avem de unde sa stim care va fi sanctiunea insa nu vi se primesc actele la Starea civila daca nu aveti viza valabila. E posibil sa primiti doar o amenda insa e o parere personala bazata pe faptul ca na, moldovenii sunt fratii nostri :)
Intoarceti-va repede, cu cat stati mai mult cu atat va ingreunati situatia.

O solutie ar fi sa mearga viitorul sot acolo si sa va casatoriti in Moldova iar apoi sa inscrieti certificatul de casatorie moldovenesc la consulat la Chisinau; avand certificat de casatorie romanesc rezolvati rapid cu permisul de sedere.
CE DOCUMENTE TREBUIE SA SA EIE SOTUL MEU DIN ROMANI SA SE CASATOREASCA CU MINE IN MOLDOVA?
Intrebati in Moldova, acolo unde vreti sa va casatoriti (probabil primarie). Probabil va avea nevoie de o adeverinta de la consulat si dovada faptului ca nu are incheiata o alta casatorie in Romania insa cereti informatii exacte direct de la sursa.
In mod cert are nevoie de certificatul de nastere.

Va rog nu mai scrieti cu litere mari, multumesc.

Alte discuții în legătură

Ce acte e nevoie pentru ? Felix123 Felix123 Buna ziua. Imi puteti va rog raspunde si mie la cateva intrebari ? Ce acte are nevoie o cetateanca din republica Moldova , pentru a se casatori cu un ... (vezi toată discuția)
Casatorie cu un cetatean moldovean Mada Ivan Mada Ivan Buna ziua. As dori sa ma casatoresc in Romania cu un cetatean moldovean care este divortat. Am vrut sa facem cununia civila in Italia, unde locuim in prezent, ... (vezi toată discuția)
Nou-nascut moldovean in romania Ravykutza07 Ravykutza07 Buna! Sunt studenta din Basarabia si invat in Romania. Sotul meu, fiind si el student, este la fel din R.Moldova. La moment suntem in asteaptarea pruncul ... (vezi toată discuția)