avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Ce acte e nevoie pentru ?
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Ce acte e nevoie pentru ?

Buna ziua. Imi puteti va rog raspunde si mie la cateva intrebari ? Ce acte are nevoie o cetateanca din republica Moldova , pentru a se casatori cu un cetatean Roman in Romania ? Dupa obtinerea certificatului de casatorie romanesc , ea poate calatori alaturi de mine in orice tara a uniunii europene , si are automat si drept de munca ? Eu locuiesc in Irlanda. E nevoie sa aplic de viza pentru ea la ambasada ? Daca ea dupa casatorie , ea numele meu de familie , ca sa poata merge in Irlanda , trebuie sa isi skimbe pasaportul moldovenesc cu noul nume de familie pentru a merge cu mine , si a aplica pentru viza pentru Irlanda ? va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 12:10, 11 Martie 2017
Dupa casatorie va trebui sa solicite transcrierea certificatului in Moldova deci va trebui sa se intoarca. Pentru casatorie e necesar certif. de nastere, adeverinta de cutuma de la primarie, o declarative la notar, certif. medical de la medicul dvs. de familie, buletinul moldovenesc. Da are nevoie de viza dar numai dupa ce obtine actele pe noul nume.
multumesc mult. spuneti-mi va rog: de unde anume pot face pentru ea carte de rezidenta pentru intregirea familiei ? ce acte ne trebuie , si cat dureaza ? am inteles ca doar cu acea carte de rezidenta ea poate merge cu mine. va multumesc mult.
Dupa casatorie isi schimba actele in Moldova pe numele dvs., dupa care mergeti la IGI de pe raza dvs.de domiciliu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie cu cetatean roman rodik112 rodik112 buna ziua sunt din republica moldova si ma aflu in Romania si mia exspirat viza si as vrea sa ma casatoresc cu un cetatean roman am toate actele necesare dar ... (vezi toată discuția)
Cetățean moldovean-unde preschimb buletinul după căsătoria ... Adevar2 Adevar2 Cetățean moldovean-unde preschimb buletinul după căsătoria cu un român și de ce acte am nevoie. Buna ziua!Am cunoscut un român pe internet și am ... (vezi toată discuția)
Casatorie cu un cetatean non ue SPESebastian SPESebastian Buna ziua, Incerc sa gasesc ceva detalii in legatura cu \\"problema mea\\" Urmeaza sa ma casatoresc cu o cetateanca a Republicii Belarusia; Vom Face nunta ... (vezi toată discuția)