avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 174 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită ce trebuie sa obtin de la executor pentru a-mi debloca ...
Discuție deschisă în Executare silită

ce trebuie sa obtin de la executor pentru a-mi debloca salariul ?

1. am fost executat silit ( s-a dat o sentinta la judecatorie ) pentru un credit neachitat si s-a primit documentul intocmit de executor la locul de munca , unde mi s-a fixat si cuantumul sumei poprite lunar.
2. pentru aceeasi suma mi s-a pus poprire si pe pensie
3. suma pentru care platesc lunar din pensie este compusa din credit+comision executor+comision casa de pensii
4. lunar mi se retine o suma din salariu
5. daca astept fara sa ma confrun cu executorul, casa de pesii va retine pana la concurenta sumei din documentul primit si ma voi alege in final cu suma retinuta din salariu ca fiind in plus
-cum trebuie sa procedez ?
Cel mai recent răspuns: stef_56 , utilizator 11:48, 11 Martie 2015
1. cine calculeaza asta ?
2. cand s-a dat sentinta nu s-a tinut cont de dobanzi si penalitati ?
3. daca suma rezultata din calculul penalitatilor si dobanzilor ( alta decat cea stabilita de instanta sau solicitata de executor instantei ), vine in plus si ea nu este cuprinsa in suma ce mi-a fost fixata ca poprire, imi trimit o noua poprire, ma executa din nou silit ?
4. pare ca nu o sa termin niciodata ?
Dobânda și penalitățile le calculează banca. le datorați până la achitarea integrală a creditului. Dobânda și penalitățile sunt prețul contractului. Dacă iei ceva din magazin fără să plătești te arestează. Din fericire nu neplata creditelor este o faptă penală, dar asta nu înseamnă că nu datorați acest preț. Doar dacă banca renunță să mai calzuleze dobânzi, din prorpie voință, doar atunci nu datorați.
domnule 1111,
va multumesc pentru promptitudinea cu care raspundeti, dar ceva nu se leaga
eu am mers la banca de unde am luat creditul initial si mi-au zis ca nu am nicio datorie la ei
daca doresc, pot solicita si credit de la ei
creditul a fost cesionat asiguratorului, iar acesta a platit banicii paguba facuta de mine si a facut un calcul al sumei pe care urmeaza sa o recupereze de la subsemnatul, suma pe care a obtinut-o in instanta cu ajutorul executorului
deci, pana la urma cine calculeaza dobanzile si cum mi le vor impune ?
Ok, greșeala mea, nu banca ci asigurătorul este titularul creanței față de dvs.
Ei vor calcula creanța, o vor comunica executorului, acesta va face un proces verbal de actualizare creanță.
partial sunt de acord, dar instanta a stabilit executarea pentru o suma anume si daca asiguratorul ( cu care eu nu am niciun contract semnat) calculeaza mereu sume pe care le vrea de la mine, ar rezulta ca eu trebuie sa platesc la infinit ( nu mai exista o decizie care sa imi spuna ca suma calculata este corecta )
asiguratorul nu este banca si in pricipiu nu poate sa-mi calculeze dobanda
poate ca penalitati ar putea calcula, dar eu nu intarzii la plata fata de ce hotaraste statul roman prin lege ( 1/3 din salariu)
cu atat mai mult ca platesc 1/3 din fiecare venit lunar al meu

Alte discuții în legătură

Executare silita Danielasicristi Danielasicristi Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un sfat pentru a iesii dintr-o situatie neplacuta. Am luat un credit de nevoi personale acum 7 ani, am platit vreo 4 ani, ... (vezi toată discuția)
Executare silita bobutanumihail bobutanumihail in 2012 am fost executat silit pentru un credit de neplatit.Dupa trei ani de poprire ,suma oprita fiind 60% din totalul de executat ,m-am trezit ca mai am de ... (vezi toată discuția)
Executare silita apeiron2 apeiron2 Daca sunt excuta silit si deja platesc in urma popririi pe salar de doi ani, suma pe care trebuie sa o achit este cea evidentiata de instanta , sau la aceasta ... (vezi toată discuția)