avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 402 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... persoana cu domiciliul in Romania, delegata in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

persoana cu domiciliul in Romania, delegata in strainatate

Buna ziua, conform legii nr 156/2000, art. o: sa inteleg ca eu, ca sotie, daca merg in vizita la sotul meu, muncitor in industrie, delegat in strainatate, beneficiez din partea angajatorului roman de cazare gratis pe perioada vizitei? Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 13:23, 11 Martie 2015
Nu neaparat, ci doar daca angajatorul s-a obligat sa suporte aceste cheltuieli.
Lg 156/2000 obliga agentii romani de ocupare a fortei de munca sa se asigure ca in CIM incheiate de cetatenii romani cu angajatorii straini vor fi cuprinse elementele prev la art 9 din Lg 156/2000. In cazul mentionat de dvs, in CIM incheiat va exista o clauza in care angajatorul precizeaza daca suporta sau nu suporta cheltuielile cu transportul membrilor de familie.
Lg 156/2000 se aplica cetatenilor romani care incheie un contract de munca cu un angajator strain prin intermediul unui agent roman de ocupare a fortei de munca. Nu se aplica in cazul delegarii sau detasarii in strainatate a angajatilor romani de catre firme romanesti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca in strainatate Alex_28 Alex_28 Am o oferta de munca de la un angajator strain care presupune relocarea mea in strainatate, respectiv Marea Britanie. Intrebare: am dresptul sa solicit ... (vezi toată discuția)
Intermediere persoane pentru lucru in strainatate felicia_margareta felicia_margareta Buna seara, As dori sa cunosc ce documente sunt necesare pentru a dezvolta activitatea de intermediere persoane pntru lucru in strainatate ca cetatean cu ... (vezi toată discuția)
Ce fel de contract sa inchei? ohiki ohiki Buna ziua! As dori sa inchei un parteneriat cu o firma de plasare munca in strainatate, firma care a fost de acord sa ii gasesc candidati care sa ... (vezi toată discuția)