avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Suspendare executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Suspendare executare silita

Buna ziua,am o mare nelamurire,drept pentru care solicit ajutorul dumneavoastra!!!Am facut o contestatie la executare silita imobiliara(in termen),ulterior s-a admis si cererea de suspendare a executarii silite.Dupa ce s-a solutionat contestatia la fond(respingandu-mi contestatia),in termen legal am facut apel.Executorul judecatoresc a continuat executarea.Intrebare:Are voie sa faca executare silita,executorul,pana nu se solutioneaza apelul??? Din cate stiu prin depunerea apelului in termen executarea silita ramane suspendata !!!
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 08:50, 12 Martie 2015
Apelul nu sunpendă executarea. Pe fondul cauzei s-a suspendat executarea până la soluționarea contestației, nu se precizează că se suspendă până la soluționarea definitivă. Trebuie să faceți o nouă cerere de suspendare, în cadrul apelului și o cerere separată de suspendare provizorie, pentru a obține o soluție urgentă.
Multumesc de raspuns.....dar,sunt putin confuz....art.468,alin 5 din NCPC, zice:"Termenul de apel suspendă executarea hotărârii de primă instanţă, cu excepţia cazurilor anume prevăzute de lege. În aceleaşi condiţii, executarea se suspendă dacă apelul a fost exercitat în termen"....ori eu avand deja suspendarea de la fond....si depunand apelul in termen,nu am suspendare si in apel?
Mai citiți o dată, cu mare atenție. Este vorba, în cazul dvs. despre hotărârea de respingere a contestației și nicidecum despre titlul executoriu în temeiul căruia sunteți executat silit. B-)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendarea executarii in apel dana8 dana8 Buna seara , Am urmatoarea situatie urgenta : contestatie la executare , solutionata la fond , depun apel , in termenul prevazut de lege - se stie , ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am fost executat silit de către un executor pentru ... Cătălin 77 Cătălin 77 Buna ziua, Am fost executat silit de către un executor pentru o datorie la bancă. Am depus in instanta contestație la executarea silita, suspendarea ... (vezi toată discuția)
Art.468 , alin 5 aplicare steflea steflea Buna seara , Raspuns urgent pentru urmatoarele intrebari : 1. contestatie la executarea silita , respinsa la prima instanta , am declarat apel , in termenul ... (vezi toată discuția)