avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Unsolicited E-mail - Definitia spamului?
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Unsolicited E-mail - Definitia spamului?

M-ar interesa sa aflu care este situatia mesajelor nesolicitate postate pe bloguri sau forumuri, avand in vedere ca aceste spatii sunt considerate publice.
Ultima modificare: Marți, 14 Iulie 2009
Pixelut, utilizator
Cel mai recent răspuns: Pink_Martini , utilizator 13:47, 10 August 2009


Din cate stiu , legea 365/2002 Art. 6: Comunicările comerciale
(1) Efectuarea de comunicări comerciale prin poşta electronică este interzisă, cu excepţia cazului în care destinatarul şi-a exprimat în prealabil consimţământul expres pentru a primi asemenea comunicări.
Constatarea contravenţiei prevăzute la art. 22 lit. a) şi aplicarea sancţiunii corespunzătoare se fac, la sesizarea oricărei persoane sau din oficiu, de către reprezentanţii împuterniciţi ai Autorităţii de reglementare în comunicaţii şi tehnologia informaţiei

Art. 22: Contravenţii
Constituie contravenţie, dacă nu este săvârşită în astfel de condiţii încât, potrivit legii penale, să constituie infracţiune, şi se sancţionează cu amendă de la 1000 lei la 50.000 lei fapta furnizorului de servicii care:
a) efectuează comunicări comerciale încălcând condiţiile stabilite la art. 6 alin. (1) şi alin. (2) lit. a)-d);
In cazul de fata este vorba de reclama unui proiect cultural, deci nici macar nu intra la capitolul comunicare comerciala, iar spatiul este unul public.
Ultima modificare: Marți, 14 Iulie 2009
Pixelut, utilizator
Nu intra sub incidenta comunicarii comerciale....
vreau sa trimit invitatii la o reuniune profesionala de la biroul in care lucrez prin email.
Se zice sa fim atenti cu hirtia cum o consumam , sa fim green asac a emailul e mai bine.

Deaorece e prima intilnire si nu exista lista de abonamente va fi considerat spam?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

E-mail spam Istvan73 Istvan73 Buna ziua! Care sunt criteriile unei scrisori de intentie / oferta, ca sa fie legal, sa nu fie considerat spam? Si daca este vorba de o adresa de e-mail pe un ... (vezi toată discuția)
Legea privind comertul electronic si spam-ul andrei2005 andrei2005 Buna seara, Conform legii 365/2002, modificata prin legea 121/2006 privind comertul electronic (prin email), art. 6 - comunicari comerciale - se considera ... (vezi toată discuția)
Amenda spam sophia13 sophia13 In cazul unui e-mail publicitar - un spam, cui i se da amenda firmei care comercializeaza produsul sau persoanei care trimite e-mailul publicitar? (vezi toată discuția)