avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1775 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Soția avea nevoie de o adeverință, dar nu i s-a ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Soția avea nevoie de o adeverință, dar nu i s-a eliberat până n-a plătit ea amenzile soțului

Am fost la primărie să mi se elibereze o adeverință, dar au refuzat să mi-o elibereze pentru că soțul meu avea niște amenzi. Este legal așa ceva? Menționez că respectiva chitanță nu avea legătură de niciun fel cu soțul.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 22:41, 11 Martie 2015
Este un abuz, nu exista niciun act normativ care să condiționeze eliberarea unei adeverințe de plata integrală a obligatiilor fiscale restante sau a amenzilor neachitate.
Depuneti in scris solicitarea de eliberare a adeverintei iar daca refuza puneti-le in vedere ca ii veti actiona in judecata ptr abuz in serviciu, isi vor schimba in mod sigur atitudinea.
Numai in cazul in care se solicita un certificat fiscal pentru care exista un rol comun se poate impune plata datoriilor (cum este de ex. impozitul pe locuinta).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eliberare adeverinta schimbare carte identitate busuyoc busuyoc Buna ziua! Va rog frumos sa imi spuneti daca exista vreo posibilitate sa primesc o adeverinta de la primarie pentru schimbare CI avand in vedere ca figurez cu ... (vezi toată discuția)
Refuz eliberare adeverinta de la registrul agricol! xander123 xander123 Functionarii unei primari refuza dreptul unei batrane la o adeverinta de la registrul agricol motivand faptul ca are restante la impozitul pe casa si teren. ... (vezi toată discuția)
Conditionare eliberare adeverinta venit cyan cyan Stiu ca plata impozitului pe proprietate la administratia fiscala nu este conditionata de achitarea datoriilor. Dar eliberarea unei adeverinte de venit ... (vezi toată discuția)