avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Donatiile - statutul lor fiscal pentru PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Donatiile - statutul lor fiscal pentru PFA

Sunt PFA. Vreau sa fac o donatie la un spital.
Donatia se deduce din venitul impozabil?
multumesc anticipat pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: popescul , utilizator 02:38, 13 Martie 2015
In cazul persoanelor fizice care obţin venituri din activităţi independente, cheltuielile de sponsorizare, efectuate conform legii, sunt deductibile in limita unei cote de 5% aplicata la o baza de calcul. Aceasta se determină ca diferenţă între venitul brut şi cheltuielile deductibile, altele decât cheltuielile de sponsorizare, mecenat, pentru acordarea de burse private, cheltuielile de protocol, cotizaţiile plătite la asociaţiile profesionale. Aceste precizari le gasiti la art. 48 cod fiscal. Dar sa aveti in vedere ca cel mai bine ca sponsorizarea in numerar s-o faceti prin contul bancar al pfa-ului si virarea banilor trebuie facuta in timpul exercitiului fiscal.
Sunt inginer; cu toate astea, sper ca am inteles corect raspunsul Dvs:
Dupa ce fac socoteala: venitul minus cheltuieli deductibile, scad din suma impozabila donatia, dar nu mai mult de 5% din suma impozabila.
Conditia este ca operatiunea sa aiba loc in timpul anului fiscal, iar donatia sa fie facuta din contul PFA.
Raman datoare, va multumesc pentru raspuns, (poate va faceti timp sa confirmati/infirmati concluzia mea de mai sus),
Cu multe multumiri,
Liana Geamanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sponsorizare din partea unui pfa moni16radu moni16radu Buna ziua, va rog sa ma ajutati intr-o problema. In luna septembrie vreau sa infiintez un PFA care va produce si comercializa carti personalizate pentru ... (vezi toată discuția)
Deducere sponsorizare pfa romanmirela romanmirela La un Pfa se deduce sponsorizarea din impozitul pe venit datorat la buget ca si la societatile comerciale sau doar se tine cont de ea la deductibilitatea ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli protocol pentru pfa la norma de venit, platitor de tva alexberi alexberi Nu am inteles este cum se calculeaza plafonul pentru cheltuielile de protocol ale unui PFA platitor de TVA impozitat la norma de venit. Intreb pentru ca, fiind ... (vezi toată discuția)