avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Lucrari necontractate dar receptionate
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Lucrari necontractate dar receptionate

IN anul 2010 o primarie efectueaza lucrari de montare tamplarie PVC la o scoala. Un agent economic depune oferta si, pentru ca lucrarile trebuiau finalizate in vacanta de primavara, si trece la executarea lucrarile. Dupa terminarea lucrarilor, primaria refuza si incheiarea unui contract in forma scrisa. Ulterior, in 2013, primaria convoaca comisia de receptie si RECEPTIONEAZA lucrarea, dar refuza sa faca plata. In fata instantei, se administreaza proba cu expertiza,expertul stabileste ca au fost efectuate lucrarile, ca ele corespund, primaria nu are obiectiuni la expertiza, dar solicita respingerea actiunii pe motiv ca nu exista contract intre parti (nb: in procesul verbal de receptie se face o referire ca nu s-a incheiat un contract in forma scrisa din culpa primariei). Precizez ca actiunea are ca temei juridic imbogatirea fara justa cauza, fiind de competenta judecatoriei, tocmai datorita lipsei contractului. Are dreptate primaria?
Cel mai recent răspuns: AntoanelaC , utilizator 20:12, 16 Martie 2015
Exista documente de executie a lucrarilor, de transport a materialelor la scoala, procese verbale intocmite in cursul executiei, de primire a materialelor, etc.?

Cel mai important, a existat autorizatie de constructie emisa de primarie?
Pentru montare tamplarie PVC era nevoie de autorizatie de constructie?
Dacă nu se modifica forma si dimensiunea ferestrelor, nu este nevoie de AC

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aprobari pentru montare ferestre termopan gheorghe200 gheorghe200 Este nevoie de aprobari de la autoritatile statului sa montez feterestre termopan cu timplarie pvc la un imobil din zona cu statut special? Lucrarea a fost ... (vezi toată discuția)
Reabilitare termica bloc 7 scari maud maud Asociatia de proprietari din care fac parte a primit de la primarie avizul pentru strangere de semnaturi in vederea reabilitarii cf OUG 18/2009. Majoritatea ... (vezi toată discuția)
Cod caen fabricare tamplarie pvc si aluminiu oana alboiu oana alboiu Va rog frumos sa ma ajutati cu un COD CAEN pentru fabricare si montare tamplarie PVC si Aluminiu. (vezi toată discuția)