avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Card european de sanatate
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Card european de sanatate

Buna ziua,
Ma pregatesc sa fac o calatorie in Grecia si de aceea m-am dus sa imi fac, ca si anul trecut, cardul european de asigurare sanatate. Am dus frumusel o copie dupa cartea de munca in care am o perioada de 6 luni concediu fara plata (bursa de studii)-doamna de acolo mi-a zis ca neavand 5 ani neintrerupti pe cartea de munca nu poate sa imi dea acest card.Mentionez ca anul trecut am primit acest card fara sa se fi pus aceasta problema-s-au schimbat legile de atunci?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters76710 , utilizator 18:15, 22 Iunie 2009
Adevarul este ca pt perioada de concediu fara plata va pierdeti cam toate drepturile. Ideal ar fi fost sa stiti dinainte dezavantajele unui astfel de concediu ca solutii existau. Trebuie sa va platiti singura lipsa de stagiu pt cele 6 luni
Se pierd drepturile chiar daca acea perioada a fost cuprinsa in master( a fost vorba de o bursa)?Apoi, este adevarat ca trebuie sa am 5 ani neinterrupti pe cartea de munca pentru ca sa pot beneficia de acest card? Eu, in total am mai mult de 5 ani..
Poate solutia ar fi incheierea unei asigurari medicale de calatorii in strainate.
Nu are un cost mare,si asa ati rezolvat problema.
Da, asa e...voiam sa vad daca pot beneficia de pe urma contributiilor,deloc neglijabile ,pe care la platesc luna de luna...
Sistemul este asa cum este,trebuie sa ne adaptam.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot beneficia de ccc? ionlaura ionlaura Buna seara.am si eu o problema pe care cei in masura nu au putut sa mi ofere nici un raspuns.lucrez cu carte de munca de 10ani,din pacate cu intreruperi.la ... (vezi toată discuția)
Ratb amenda fara sens ! Nicolaus112 Nicolaus112 Buna seara. Ma numesc Nicolaus, Duminica 28 feb m-am urcat alaturi de viitoarea mea sotie in tramvaiul 35 de la statia Cesarom alaturi de noi au urcat numai ... (vezi toată discuția)
Concediu ingrijire copil steriel steriel Buna ziua, Am fost angajata cu carte de munca in perioada 1997-2002, din 2002 am intrat in concediu ingrijire copil pana in 2004. In 2005 m-am inscris la o ... (vezi toată discuția)