avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Decl 112 - modificare timp de lucru la mijlocul luni
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Decl 112 - modificare timp de lucru la mijlocul luni

La ad. gen s-a hotarat ca femeia de serv sa treaca, incepand cu 17.03 , de la 6 ore la 8 ore cu majorarea salariului. Cum trec in decl 112 , 11 zile cu 6 ore si 11 zile cu 8 ore. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 13:42, 14 Martie 2015
In D112 se trece numarul de zile lucrate, adica 22, si venitul realizat, fara a se specifica durata zilnica a muncii.
In sect A3 din decl 112 trebuie sa raspund la tip contract de munca pana acum declaram timp partial 6 ore iar dupa 17.03 este de 8 ore. In cat timp trebuie sa declar modificarea contractului de mca in revisal ?
E prea mult si exagerat ca o asemenea hotarare sa se ia in adunarea generala. In adunare se discuta, se aproba bugetul iar comitetul decide exact data de cand se pun in aplicare hotararile adunarii generale.
Modificati CIM incepand cu data de 1.03 sai 1.04 si ati rezolvat problema.
Daca in adunarea generala din 24 februarie ati ales alta comisie de cenzoro sau alt presedinte, nu inseamna ca cei vechi vor primi indemnizatie pe februarie pana pe 24 iar cei noi vor primi indemniuzatia din 25 pana in 28 februarie. Schimbati de la prima zi a lunii urmatoare si spor la munca.
Va complicati inutil.
Faceti aceasta modificare de la 1 a lunii aprilie.
Si Revisal si D.112 se refera la o luna intreaga.
In Revisal operati cu cel putin 1 zi inainte de data modificarii acestor conditii.
HG nr. 500 / 2011 actualizata
Art.3
(...)
"e)tipul contractului individual de muncă;

f)durata normală a timpului de muncă şi repartizarea acestuia;

g) salariul de bază lunar brut şi sporurile, astfel cum sunt prevăzute în contractul individual de muncă;"


Art.4
(...)
"(2)Orice modificare a elementelor prevăzute la art. 3 alin. (2) lit. a), c)–g) se înregistrează în registru cel târziu în ziua lucrătoare anterioară împlinirii termenului de 20 de zile lucrătoare prevăzut la art. 17 alin. (5) din Legea nr. 53/2003, republicată. Excepţie fac situaţiile în care modificările se produc ca urmare a unei hotărâri judecătoreşti sau ca efect al unui act normativ când înregistrarea în registru se face în ziua în care angajatorul se prezumă, potrivit legii, că a luat cunoştinţă de conţinutul acestora."

Legea nr. 53/2003, republicată (Codul Muncii)

Art.17

"(5) Orice modificare a unuia dintre elementele prevazute la alin. (3) in timpul executarii contractului individual de munca impune incheierea unui act aditional la contract, intr-un termen de 20 de zile lucratoare de la data aparitiei modificarii, cu exceptia situatiilor in care o asemenea modificare este prevazuta in mod expres de lege. "
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Martie 2015
ANDA CRETU, Contabil

Alte discuții în legătură

Pot incheia cim cu 5 ore / luna si 50 lei brut? carmenbn carmenbn Pot incheia un contract de munca cu 5 ore/luna,salariul brut fiind de 10 lei/ora,adica 50 lei/luna?In Revisal se trece la \\"interval de repartizare\\"- ... (vezi toată discuția)
Prelungire cim DiaD DiaD Daca am incheiat CIM pe perioada determinata din 22.08.12 pana in 19.10.12 societatea doreste prelungirea lui pentru o perioada nedeterminata, in ce zi pot ... (vezi toată discuția)
Salariul minim pe economie gera67 gera67 Buna ziua. La CIM cu timp partial, 12 ore/ luna =100lei NET in prezent, se impune act aditional ptr. marirea tarifului orar de 8, 74 lei ptr. cele 12 ... (vezi toată discuția)