avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 441 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Prelungire CIM
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Prelungire CIM

Daca am incheiat CIM pe perioada determinata din 22.08.12 pana in 19.10.12 societatea doreste prelungirea lui pentru o perioada nedeterminata, in ce zi pot raporta prelungirea in revisal? Pot sa o raportez azi? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:58, 21 Octombrie 2012
1. Din HG 500/2011 privind registrul general de evidenta a salariatilor:

Art.3
...
(2) Registrul se completeaza in ordinea angajarii si cuprinde urmatoarele elemente:
...
e) tipul contractului individual de munca;
...

Art.4
...
(2) Orice modificare a elementelor prevazute la art. 3 alin. (2) lit. a), c)—g) se inregistreaza in registru cel tarziu in ziua lucratoare anterioara implinirii termenului de 20 de zile lucratoare prevazut la art. 17 alin. (5) din Legea nr. 53/2003, republicata. Exceptie fac situatiile in care modificarile se produc ca urmare a unei hotarari judecatoresti sau ca efect al unui act normativ cand inregistrarea in registru se face in ziua in care angajatorul se prezuma, potrivit legii, ca a luat cunostinta de continutul acestora.

2. Din Codul muncii:

Art.17
...
(5) Orice modificare a unuia dintre elementele prevazute la alin. (3) in timpul executarii contractului individual de munca impune incheierea unui act aditional la contract, intr-un termen de 20 de zile lucratoare de la data aparitiei modificarii, cu exceptia situatiilor in care o asemenea modificare este prevazuta in mod expres de lege.
...
@ DiaD

Din 19.10.2012 aveti la dispozitie 19 zile lucratoare pentru a transmite modificarea duratei contrcatului individual de munca ...
Puteti s-ao raportati si astazi aceasta modificare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sal min pe economie antoniax antoniax Buna ziua ,imi poate sune cineva daca exista un termen( perioada de timp) prevazut de lege, in care companiile sunt obligate sa opereze cresterea salariala ... (vezi toată discuția)
Act aditional la cim privind modificarea duratei contractului din determinat in indeterminat valentinadpas valentinadpas Buna ziua Ma puteti ajuta, va rog, cu un model de act aditional la CIM in cazul schimbarii duratei de pe perioada determinata pe perioada ... (vezi toată discuția)
Depunere revisal mihaelarad mihaelarad Cind trebuie transmis revisal-ul cu majorarile de salar? (vezi toată discuția)