avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1478 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere copil

Am o problema si as dori sa ma lamuriti. Sunt insarcinata, lucrez de 2 ani neintrerupt, iar la actualul loc de munca imi sunt platite toate darile catre stat. Deci o sa primesc 85% din veniturile acumulate in ultimul an. Ocazional fac si traduceri pentru o alta firma in schimbul unor sume de bani. Aceste sume nu le-am declarat. Cum pot face astfel incat sa beneficiez de indemnizatie de pe urma ambelor surse de venit?
Cel mai recent răspuns: Manuela Bernat , Consilier juridic 16:33, 19 Iunie 2009
fiind venituri nedeclarate acestea nici nu au fost impozitate :"> asta nu e bine:sorry:
Daca vreti sa se considere venit, declaratiile la finante, platiti impozit pe venit dupa ele, ...
Multumesc pentru raspuns. Mai am insa cateva nelamuriri: care e baza de impozitare? nu mai sunt necesare platile catre sanatate, somaj, etc?
nu sunt 100% in tema, dar nu se plateste CAS .. ... numai dupa carte de munca, asta e doar un loc d emunca fix!
Aceste venituri sunt ocazionale, nu stiu daca sunt pe o firma facute traducerile? trebuie sa emiteti o factura si chitanta. Sunt prestari servicii si se declara suma lor, in baza contractului de prestari servicii. asta e valoarea de impozitare, suma declarata!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de prestari servicii m1rcea m1rcea Buna ziua, Am si eu cateva nalamuriri. Ideea este urmatoarea: din 2007 am contract de prestari servicii cu o firma pentru servicii de training. Nu ma pricep ... (vezi toată discuția)
Contractele si asociatiile de proprietari simoalin simoalin Buna ziua, Am urmatoarea situatie: -Asociatie de proprietari cu: -Presedinte / contract de mandat -Cenzor / contract de mandat ... (vezi toată discuția)
Limita pe ora la contracte de prestari servicii lauricafl lauricafl Buna ziua. Poate cineva sa imi spuna daca la contractele de prestari servicii este limita de 150 lei pe ora, sau nu? Se plateste si sanatate, sau doar ... (vezi toată discuția)