avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1363 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere dupa revenire din concediu medical nastere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere dupa revenire din concediu medical nastere

Buna ziua,

Situatia este: angajata a nascut, e efectuat cele 126 de zile de c. medical, a facut cerere pentru revenirea la lucru (nu a dorit cic), a venit la lucru o zi, dupa care nu a mai venit.
De 2 saptamani lipseste nemotivat.

Este legala concedierea ei in aceste conditii?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:03, 9 Septembrie 2011
Dupa cum ati expus mai sus, aveti toate elementele sa puteti concedia disciplinar angajata.
Dar, nu este exclus sa apara dupa mai mult de 2 saptamani cu un concediu medical. Desi frumos ar fi sa anunte macar telefonic.
Dvs ati incercat s-o contactati: telefonic/scrisoare recomandata acasa?/numere de telefon de urgenta. Sa nu se fi intamplat ceva mai grav (Doamne Fereste!).

:offtopic: Poate pe viitor va ajuta.
Eu le cer tuturor angajatilor in momentul angajarii sa-mi furnizeze toate datele de contact precum si niste nume, numere de telefon, adrese (postale si de email) la 2-3 persoane de contact rude si prieteni apropiati) pentru "situatii de urgenta". Sa am pe cine contacte in caz de accidente, disparitii sau alte situatii asemeni.
smeagull a scris:

Buna ziua,

Situatia este: angajata a nascut, e efectuat cele 126 de zile de c. medical, a facut cerere pentru revenirea la lucru (nu a dorit cic), a venit la lucru o zi, dupa care nu a mai venit.
De 2 saptamani lipseste nemotivat.

Este legala concedierea ei in aceste conditii?

Va multumesc!

In aceste conditii se poate desface disciplinar c.i.m. ... cel mai bun lucru este sa-i trimiteti convocarea la comisia de disciplina pentru a se lamuri situatia salariatei respective.
Puteti incepe procedura de cercetare disciplinara pralabila.
In prima faza ii trimiteti un Convocator la adresa din buletin. Daca nu raspunde, nu vine la convocare si nu da nici un semna, atunci ii desfaceti disciplinar contractul de munca.
crimson a scris:

Dvs ati incercat s-o contactati: telefonic/scrisoare recomandata acasa?/numere de telefon de urgenta. Sa nu se fi intamplat ceva mai grav

am incercat, si pe ea si pe sot. mobilele sunt inchise.
alte date, din pacate, nu am.

Va multumesc tuturor pentru sfaturi si promptitudine!=D>
Atunci asta este...cateodata trebuie sa facem si ce nu ne place.
Incepeti procedura de concediere.:)

Alte discuții în legătură

Convocare comisie de disciplina cristina69 cristina69 Buna dimineata.Va prezint urmtoarea situatie: Unui angajat al unei societati comerciale, care se confrunta cu probleme financiare majore, i s-a desfiintat ... (vezi toată discuția)
Concediere angajat negasit ContSters194995 ContSters194995 Buna ziua, Am urmatoarea problema: m-am inteles cu o angajata sa ii desfacem contrac tul de munca cu 30 septembrie pentruc a va pleca din tara. Ea a fost ... (vezi toată discuția)
Concediu ingrijire copil elenaelena elenaelena Buna ziua! Daca un salariat nu se intoarce la serviciu dupa cei doi ani se face incetarea suspendarii si apoi concediere. Cum se face incetarea ... (vezi toată discuția)