avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1663 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere dupa revenire din concediu medical nastere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere dupa revenire din concediu medical nastere

Buna ziua,

Situatia este: angajata a nascut, e efectuat cele 126 de zile de c. medical, a facut cerere pentru revenirea la lucru (nu a dorit cic), a venit la lucru o zi, dupa care nu a mai venit.
De 2 saptamani lipseste nemotivat.

Este legala concedierea ei in aceste conditii?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:03, 9 Septembrie 2011
nu aveti cum sa aflati un telefon de la doctorul salariatei respective? poate va confirma el sau nu existenta unui concediu medical....
desi atata agitatie pentru un salariat care nu a anuntat nimic despre absenta sa mai mare de 2 saptamani poate e inutila
Cel mai simplu este sa poriniti procedura de cercetare disciplinara, o convocati si poate atunci se av prezenta sa va spuna ce problema a avut...
Nu am cum sa gasesc medicul salariatei, si cred ca si daca l-as gasit, tot nu as putea utiliza raspunsul sau (daca mi l-ar da) altfl decat orientativ.
Este posibil ca angajata sa fi plecat la parinti, la tara/sat, cu sot cu tot.
N-am alta solutie decat sa demarez procedura de cercetare, si de acolo mai vedem.

Va multumesc, doamnelor si domnilor=D>
Buna ziua,
Am si eu o mare problema,sunt in concediu medical si in cateva zile trebuie sa ma intorc la munca numai ca patronul abia asteapta sa ma concedieza.Este legal ce face?
Multumesc anticipat!
1. Angajatorul va poate concedia daca respecta prevederile legale.
2. Depinde care va fi motivul concedierii. Nu vi l-a spus?
3. Dupa ce se termina concediul medical va prezentati la serviciu si vedeti ce se intampla si ne spuneti atunci.
tudorvaleriu a scris:

1. Angajatorul va poate concedia daca respecta prevederile legale.
2. Depinde care va fi motivul concedierii. Nu vi l-a spus?
3. Dupa ce se termina concediul medical va prezentati la serviciu si vedeti ce se intampla si ne spuneti atunci.

Asa am facut numai k acesta ma pus sa-mi dau demisia si fiindca am refuzat ma duce cu zaharelul ca nu stie cum sa-mi incheie contractul in termeni legali,asteptand sa treaca cateva zile si apoi sa ma concedieze pentru neprezentare.ce pot face pentru pentru a-l impiedica sa faca asta?Va multumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Convocare comisie de disciplina cristina69 cristina69 Buna dimineata.Va prezint urmtoarea situatie: Unui angajat al unei societati comerciale, care se confrunta cu probleme financiare majore, i s-a desfiintat ... (vezi toată discuția)
Concediere angajat negasit ContSters194995 ContSters194995 Buna ziua, Am urmatoarea problema: m-am inteles cu o angajata sa ii desfacem contrac tul de munca cu 30 septembrie pentruc a va pleca din tara. Ea a fost ... (vezi toată discuția)
Concediu ingrijire copil elenaelena elenaelena Buna ziua! Daca un salariat nu se intoarce la serviciu dupa cei doi ani se face incetarea suspendarii si apoi concediere. Cum se face incetarea ... (vezi toată discuția)