avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 290 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Ce se discuta la propunerea masurii de arestare ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Ce se discuta la propunerea masurii de arestare preventiva?

Ce anume mai exact se va discuta la propunerea de arestare emisa de procuror judecatorului de dretpturi si libertati? Am inteles ca nu se va lega de caz (daca a facut sau nu fapta) Totusi, am vazut ca se va face audiere dar in ce consta aceasta? Ce ar putea se discute?
Multumesc de raspuns!

Hotararea luata de judecatorul de drepturi si libertati poate fi contestata numai de avocat sau si de inculpat? Unde se depunde aceasta?

In cod se precizeaza:
(14) Dacă încheierea judecătorului de drepturi şi libertăţi de la prima instanţă nu este atacată cu contestaţie, acesta restituie dosarul procurorului în termen de 48 de ore de la expirarea termenului de contestaţie.


Din cate inteleg este ca judecatorul este obligat sa incheie sedinta comunicandu-i pe loc/de indata inculpatului prezent hotararea pe care a luat-o. Ce se intampla atunci cand nu i se comunica? Se va comunica decizia pe site-ul justitiei?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate prelungii arestul preventiv fara noi probe? minimiri minimiri este vb de un dosar de frada infomatica,iar procurorul a cerut prelungirea mandatului de arestare preventica pe motiv ca nu a avut timp sa puna probe dat fiind ... (vezi toată discuția)
Motive retinere pentru inselaciune? burgcrist burgcrist buna seara, imi puteti spune va rog frumos daca un acuzat, fara antecedente penale, care nu prezinta pericol social, a recunoscut fapta, a colaborat cu ... (vezi toată discuția)
Mandatul de arestare preventiva roxanafey roxanafey ce faci atunci cand masura arestarii preventive se sustine pe litera f art 148 cod procedura penala si procurorii nu probeaza aceasta masura cu nimic si totusi ... (vezi toată discuția)