avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Hotarare divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Hotarare divort

Va rog, sfatuiti-ma cum sa fac: fratele meu, care nu este in tara in acest moment, urmeaza sa se casatoreasca. Am inteles ca este nevoie ca la starea civila sa aduca o copie a hotararii de divort (a mai fost casatorit anterior). Problema este insa ca el a pierdut hotararea de divort. (Precizez ca s-a pronuntat in sect 1). Cum facem sa intram din nou, in posesia hotararii? Cate copii si ce fel de copii (simple xeroxuri) se depun la starea civila? Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:59, 21 Septembrie 2011
Se face cerere la judecatoria unde s-a pronuntat divortul si se solicita o copie legaliyata dupa hotarirea respectiva, desigur indicand atat numarul sentintei, cat si eventual numarul dosarului in care s-a pronuntat. Daca nu le mai cunoasteti, aceste date se pot obtine de la serviciul stare civile al primariei locului de nastere, unde divortul s-a manetionat pe actul de nastere, sau la cel unde s-a incheiat prima casatorie, unde de asemenea apare mentiunea de desfacere a casatoriei.
buna ziua,
la judecatoria unde a div margeti si solicitati o copie de pe sentinta pe care apoi o legalizati cu taxele aferente ,pe care le gasitti scrise pe usa de la registratura .
daca nu mai stiti numarul de dosar poate va amintiti macar perioda in care a divortat (anul )si astfel la arhiva judecatoriei respective pentru fiecare an exista un opis in care sunt trecute toate persoanele care au avut cauze in acel an si cautati acolo dupa nume si veti gasi numarul de dosar .
bafta .
faceti o cerere pt eliberarea unei copii legalizate, la judecatoria unde s a pronuntat divortul, platiti o taxa de 2lei si un timbru judiciar de 1,5 lei .
unde se plateste taxa de timbru judiciar? sentinta este emisa in buc,sect 4,dar mi-au zis sa merg la adresa mea din buletin sa platesc . (care este in jud Arges.) Treb sa bat atata drum pt aia 2 lei?
Platiti taxa pe alt nume, a unui prieten sau a unei prietene care domiciliaza in Bucuresti conform cartii de identitate.
Altfel...variantele pot fi mai complicate...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legalizare hot. de divort gangan gangan Rugaminte, doresc sa legalizez hotararea de divort, pronuntata de judecatoria sect. 3 si nu stiu unde sa platesc taxa de timbru judiciar, la trezoreria sect.3, ... (vezi toată discuția)
Divort lili77 lili77 Sora mea a divortat dar numai in acte in februarie,ea si cumnatul locuiesc impreuna si sunt bine . Acum a trebuit sa isi faca buletinul iar de la politie a ... (vezi toată discuția)
Duplicat hotarare de divort danassis danassis Care este demersul pentru a obtine un duplicat al hotararii de divort? Multumesc! (vezi toată discuția)