avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 321 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vecinatate proprietate cu cimitir
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vecinatate proprietate cu cimitir

Buna ziua, am in proprietate un teren -camin de casa- situat la vest cu vecin un cimitir, Preotul a dat locuri de veci pentru enoriasi pana in gardul ce desparte proprietatea mea , de acest cimitir si stiu ca nu este legal aceste lucrari, mai aproape de 50 de metri de alta proprietate. Stiu ca a fost un caz similar de curand, la Cluj, dar eu nu imi permit aceste cheltuieli pentru a ajunge la CEDO, in caz ca as deschide un proces. Am mai fost sfatuita de persoane sa nu incerc sa ma "pun "rau cu biserica. Va rog sa ma sfatuiti ce demersuri sa fac, si ce sanse am pentru a stopa lucrarile "vecinului". Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 08:06, 26 Mai 2015
Faceti plangere la inspectoratul de sta in constructii
Potrivit L.102/2014 distanța legală a amplasării cimitirelor este de 100m.
multumesc pentru raspuns. nu mai poate sa imi dea nimeni detalii? multumesc Avocat.net !!
De ce sa va duceti la CEDO,daca exista lege in Romania?Tocmai v-a indicat-o cineva.Faceti o plangere la Inspectoratul de stat in constructii al judetului de unde sunteti,o inregistrati la acesta,ei va raspund si daca nu se respecta legea,ii dati in judecata.Nu va temeti ca nu va costa mult.Altfel nu se poate,si daca preotul e mai razbunator,va treziti ca vinde locuri de veci si in curtea dv.Si asa Biserica face ce vrea in tara asta,,in numele lui Dumnezeu,,
Inspectoratul de stat in constructii va solicita sa faceti in prealabil o sesizare la serviciul urbanism al primariei de care apartineti si abia dupa ce aveti acel raspuns sa faceti demersurile necesare la ISC.
Succes si poate reveniti cu detalii! Si eu vrea sa fac aceste demersuri ptr un cimitir care nu a respectat retragerea fata de un drum public si primele locuri au fost "populate" tocmai cele de langa drum, nu si-a terminat gardul si crucile se vad din curtile vecine de la 100 metri, in plus, cred ca cei ce detin cimitire au obligatia de a amenaja spatii verzi pe perimetrul cimitirului.

Alte discuții în legătură

Cimitir construit langa casa Mihaela02 Mihaela02 Casa bunicii mele este construita la marginea satului langa o biserica ce are un cimitir in curte. Ambele constructii sunt destul de vechi. Cimitirul se afla ... (vezi toată discuția)
Taxa morminte ibizza ibizza Buna seara.Locuiesc la tara si ca orice om de la tara am rude inmormantate in cimitirul satului, unde nimeni de cand s-a infiintat acest cimitir nu a platit ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, familia mea are de generatii un lot de sase locuri ... mariana.pirosca mariana.pirosca Buna ziua, Familia mea are de generatii un lot de sase locuri de veci intr-un vechi cimitir parohial ( aici sunt inhumati bunici, matusi…) . Acestea au fost ... (vezi toată discuția)