avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cimitir construit langa casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cimitir construit langa casa

Casa bunicii mele este construita la marginea satului langa o biserica ce are un cimitir in curte. Ambele constructii sunt destul de vechi. Cimitirul se afla la stanga casei gard in gard cu acesta. Pana acum nu am fost deranjata de aceasta situatie. De curand preotul bisericii a achizitionat terenul arabil (aprox 1000 mp) din dreapta casei mele care apartinea unui consatean. Zilele trecute m-am trezit cu un mormant proaspat situat pe terenul nou la aproximativ 5 metri de gardul casei. Nu doresc nimanui sa aiba casa inconjurata de morminte si din partea dreapta si din partea stanga. Pentru extinderea cimitirului pe noul teren achizitionat preotul nu avea nevoie de autorizatie de constructie, de acordul vecinilor sau nu trebuia sa tina cont de anumite distante dintre casa mea si cimitirul nou?
Astept parerea dumneavoastra despre aceasta situatie si sfaturi despre ce ar trebui sa fac, unde ar trebui sa apelez. Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Mihaela02 , utilizator 21:40, 17 Iulie 2011
Nu are voie sa ingroape persoane in afara cimitirului.
Cimitir se considera doar zona autorizata.

Faceti plangere la Primarie, inspectia in constructii, politie si DSV si Parchet.

Sigur va avea loc o deshumare si se va lasa cu amenda.

Alberto Kurtyan

Va multumesc pentru raspuns. Dar eu mai am o ipoteza. Daca cumva autorizatia a fost obtinuta si/sau poate vecinii (inclusiv bunica mea cu frica de Dumnezeu) au semnat vreo hartie ca sunt de acord, totusi de ce nu este nimic amenajat ? Nu exista gard intre mine si acel teren (decat gardul casei mele). De ce nu se respecta nici o distanta minima dintre casa mea si mormant (sunt doar 3 metri intre gardul meu si mormant) , de ce nu este nimic afisat... Vreau sa stiu daca semnarea unei hartii schimba situatia in vreun fel.
Eu spun să mergeți la popă și să vorbiți cu el.

Eu știam că cimitirele se fac la distanță minimă de 50 m de locuințe.

Alberto Kurtyan
Aaa.. deci exista o distanta minima. Voi incerca sa lamuresc situatia pe cale amiabila, daca nu se poate voi apela mai departe. Va multumesc pentru sfat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Profanare mormant? ingropare decedat peste alt loc de veci! AlinaăaaaaaaA AlinaăaaaaaaA Buna ziua , bunicul meu a fost inmormantat in Peciu Nou alaturi de tata si bunica ,cele trei morminte fiind lipite . Practic in stanga este bunica 1998 mijloc ... (vezi toată discuția)
Problema cu cimitirul care se învecinează cu noi Laura. Laura. Buna seara! Locuim lângă cimitir, iar oamenii își îngroapă morții lângă casa noastră și celelalte anexe pe care le avem (totul întabulat) noi mai ... (vezi toată discuția)
Un sfat,va rog sofrana sofrana Am urmatoarea problema:In urma cu 17 ani,de comun acord cu preotii din sat,am inhumat pe fiul meu in spatele gradinii mele care da in cimitirul satului,asta ... (vezi toată discuția)