avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Inmatriculare auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Inmatriculare auto

Bunaziua!
As dori sa ma lamuresc in legatura inmatricularea masini mele avand urmatoarele conditii.:
acum 2 ani am cumparat o masina din Jud. Buzau, de consecinta inmatriculata acolo, la aceea data aveam si eu resedinta acolo , odata achitata masina o trecusem pe numele meu doar la fisc ca apoi ramase de facut trecere pe numele meu si pe talon . Din lipsa banilor am tot amanat aceasta inmatriculare..si lasand masina pe numele vechiului proprietar astfel facand asigurare tot pe numele lui, multumesc lui Dumnezeu caci pana pe ziua de azi nu am facut nici un incident dar as dori foarte mult sa o trec pe numele meu si cu numerele de inmatriculare cu resedinta actuala adica Jud. Botosani, problema ca imediat dupa ce am cumparat masina dupa juma de an a iesit legea cum ca daca fostul proprietar recupera taxa de inmatriculare noul proprietar(eu) trebuie sa plateasca din nou taxa (65 mil in cazul meu) , la achizitionarea masini am facut toate actele vanzare cumparare le am si pe ziua de azi, intrebarea e daca e posibil sa o trec pe numele meu fara sa platesc aceea taxa din nou? (care a fost recuperata de ex) avand la mana documentele de vanzare cumparare si inscrierea la fisc pe aceea data , data care rezulta inainte de iesirea legii respective.
Va multumesc enorm .
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 18:34, 15 Martie 2015
1-In situatia in care aveti domiciliul in alt judet fata de axela unde a fost initial auto,cu ocazia inmatricularii,vi se vor schimba numerele de inmatriculare
2-Trebuie sa achitati taxa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inmatriculari masini georgescucatalin87 georgescucatalin87 SPuneti-mi va rog daca am cumparat o masina si am bagat-o la fisc dar nu am inmatriculat-o in cele 30 de zile ce se intampla?...platesc amenda ???cat este ... (vezi toată discuția)
Radiere auto ciprianul ciprianul buna seara! Am cumparat o masina de la un intermediar cu numere de neamt. vanzatorul avea dovada anaf ca taxa a fost platita si nerecuperata . toate bune si ... (vezi toată discuția)
Masina inregistrata numai la fisc. cum o vand? cyan cyan La cumparare nu a fost inmatriculata pe motiv de taxa de mediu, a fost inregistrata la admin financiara dar certificatul de inmatriculare a ramas pe numele ... (vezi toată discuția)