avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Problema ANAF: amenda pentru vanzare pe spatiul public ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Problema ANAF: amenda pentru vanzare pe spatiul public taxata de administratia pietei

Buna ziua, ma numesc Laurentiu si sunt din localitatea Lovrin, judetul Timis. Astazi s-a intamplat ceva ciudat, dupa parerea mea.Avem piata in Lovrin si tatal meu a mers la vanzare cu cereale( avem certificat de producator, toate actele sunt in regula ) si a venit control de la ANAF, au cerut buletinele si au primit toti oamenii amenda deoarece noi vindeam inafara pietei, pe domeniul public cum au spus chiar ei.Dar desi noi eram pe spatiul public, cei de la piata lovrin ne-au taxat si ne-au taiat chitanta.Amenda a fost achitata iar intrebarea mea este daca exista vreo actiune legala impotriva celor care au intocmit procesele verbale, sau a administratiei pietei, avand in vedere ca, dupa cum am spus si mai sus nu eram in perimetrul pietei dar avem chitante taiate de la administratia pietei?
Va multumesc anticipat!
Se pune problema/intrebarea: cand v-au fost taiate chitantele de catre administratorul pietei, unde erati, in piata sau pe domeniul public?
Eram pe spatiul public, chiar in fata masinii unde vindeam.Taxatorul venea la fiecare vanzator si ne dadea chitanta pentru locul in care stateam, lucru care se intampla de mai bine de 2 ani, timp in care cei de la anaf au mai fost la noi in piata si nu au spus nimic despre locul unde stam ci doar in control pentru producator.
In cazul asta puteti incerca sa contestati amenda, insa trebuie analizat cu atentie procesul verbal sa vedeti ce anume contestati, pentru ca dintr-un anumit punct de vedere amenda a fost legala.
Dar eu nu stiam ca nu am voie, de unde sa stiu eu legea? adica trebuia sa fiu informat sau avertizat inainte nu? mai ales ca primeam si chitanta pentru ca vand acolo.
Nimeni nu poate fi considerat ca nu cunoaste legea. Nemo legem ignorare censetur exprima principiul potrivit caruia se prezuma ca toata lumea cunoaste legea si nimeni nu poate fi aparat de raspundere invocand necunoasterea prevederilor ei.

Alte discuții în legătură

Îngrădire acces propietate bună seara,dețin în propietate ... S. Cristi S. Cristi Îngrădire Acces propietate Bună seara,dețin în propietate un spațiu comercial, cu activitate în derulare. Singura cale de acces fiind pe domeniul ... (vezi toată discuția)
Poate cineva sa ma lamureasca? cred ca imi sunt incalcate drepturile. cutarescuion cutarescuion Buna seara ! Am cateva \\"nelamuriri\\" daca pot sa le numesc asa si am nevoie de cineva care se pricepe in domeniu. Treaba sta in felul urmator. Am o ... (vezi toată discuția)
A.f. obligate la taloane de identificare hg 1334/2004 Administratia pietei tg jiu obliga A.F.-urile la intocmirea taloanelor de identificare "spun ei conform HG 1334/2004" hotarire care modifica si completeaza o ... (vezi toată discuția)