Buna seara, am o fetita de 5 ani jumate si o cresc singura de la 3 ani. La divort judecatoarea ne-a oferit custodie comuna dar el a plecat in strainatate si a vizitat-o la 6 luni oferindui o pesie alimentara de 200 lei.El sa recasatorit si are si un copil si acum vrea ca fetita mea sa stea cu actuala lui sotie cat e el in strainatate in vacante. As dori sa stiu daca legal are voie sa faca asta tinand cont ca el nu este acasa si nu cred ca mama vitrega se va ocupa cu dragoste de copilul meu. As dori sa stiu daca pot schimba cumva custodia comuna a copilului?
Nu am decat cuvantul lui, el cu gurita lui a spus ca fetita sa stea cu actuala lui sotie si cu baiatul lui. Credeti-ma pe cuvant ca daca stiam ca va sta cu el nu ma speria gandul ca o va lua pt ca stiu ca o iubeste dar femeia asta a fost amanta lui si nu stiu cum se va purta cu copilul meu in lipsa lui.
In primul rand, juridic vorbind, daca domnul nu are program de vizitare stabilit de instanta, puteti sa refuzati solicitarea dansului.
Omeneste vorbind, incercati sa vorbiti cu fostul sot, incercati ajungeti la o intelegere, poate va sta si dansul cu copilul. Va reamintesc ca minorul are totusi dreptul de a menţine relaţii personale şi contacte directe cu părinţii, rudele (chiar si cele prin alianta, nu doar cele de sange). Poate ar fi bine sa-si cunoasca si fratele, nu credeti? Nu stiu care este ecartul de varsta, dar poate se pot juca la curte impreuna. Si actuala sotie, daca afirmati ca nu stiti exact cum se va purta, de ce nu ii dati o sansa si va bazati pe prejudecati?
Nu i-am refuzat acest drept de asi cunoaste fratiorul dar in prezenta tatalui, va rog sa ma intelegeti ca mama ca imi este teama sa imi las copilul pe mainile unei necunoscute. Oricum intrebarea mea este daca legea ii permite sa imi ia copilul si sa il duca in grija altei persoane tinand cont ca nu il ia pt el?
Legea ii permite sa se inteleaga cu dvs. legat de acest aspect. In caz de neintelegere, ar urma sa decida instanta, iar domnul ar putea sa solicite un program de vizita in functie de interesul minorului. De aceea va recomandam sa vorbiti cu fostul sot legat de acest aspect. Iar legat de actuala sotie, pana la urma depinde si de dvs ca doamna sa nu mai fie o necunoscuta si poate, daca va castiga increderea, sa fiti mai linistita cand copilul ar sta cu fratiorul lui, in prezenta mamei sale.