avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Eliberare carte de identitate
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Eliberare carte de identitate

Buna ziua, locuiesc in Italia si mia expirat Cartea de Identitate de cateva luni si am fost nevoit sa ma duc in tara sa-l schimb, mentionez ca stau in Italia cu acte legale si domiciliu. Am fost la Politie am facut schimbarea dar nu au vrut sa-l elibereze la urgenta. Imi trebuia la urgenta pentru ca am gasit un loc de munca in Germania si trebuia sa ajung la sediul firmei in 5 zile, asa ca am plecat fara Carte de Identitate ca sa nu pierd locul de munca. Intrebarea mea este cum pot sa scot C.I. de la Politie ? mentionez ca sunt in Germania si lucrez de o saptamana (am venit aici cu actele de Italia si permis de conducere IT. Pot sa fac procura fara buletin ? Ce pot sa fac in situatia Mea ?
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 17:51, 16 Martie 2015
Buna seara.Dar in baza carui act ati putut iesi din tara?Puteti face o procura la Ambasada/Consulatul Romaniei din Germania prin care imputerniciti o ruda etc sa va ridice cartea de identitate de la serviciul de evidenta a populatiei.
Probabil ca ati plecat cu buletinul care era inca valabil, dar intre timp acesta a expirat. Daca nu sunteti in posesia unui pasaport valabil nu va ramane decat sa va adresati ambasadei/consulatului pentru a obtine un titlu de calatorie pe baza caruia sa imputerniciti o persoana din Romania care sa se prezinte la ghiseul de evidenta a persoanei pentru a va ridica noul buletin. Aveti grija ca impreuna cu imputernicirea sa trimiteti persoanei si cartea de identitate expirata pe care aceasta o va preda la ghiseu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte de identitate expirata, calatorie in ue soringoldenkid soringoldenkid Buna seara ma numesc Sorin si as dori sa ma lamuriti intr-o problema........pe 27 ianuarie imi expira CI dar problema e ca eu sunt in Italia si pot veni acas ... (vezi toată discuția)
Buletin expirat si nu pot sa merg acasa pana in august. popescu_daniel popescu_daniel buna...am si eu o intrebare...mai multe :) dar incep asa...sunt in Italia si luna asta imi expira cartea de identitate romana..pana in august nu pot merge ... (vezi toată discuția)
Buletin expirat strainatate dumutaadrian dumutaadrian Buna ziua,o mica problema am.Mama mea este in Italia, si i-a expirat buletinu,ar putea veni in tara sa isi reinnoiasca buletinu ,dar sa nu fie ceva probleme la ... (vezi toată discuția)