avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1266 soluții astăzi
LIVE, ACUM (129 PARTICIPANȚI) GDPR în activitatea de zi cu zi: Managementul consimțământului, breșele de securitate și marketingul direct
Accesează live evenimentul
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Uzucapiune-suprafata de teren mai mare decat in actul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Uzucapiune-suprafata de teren mai mare decat in actul de vanzare- cumparare

buna ziua. Am cumparat o proprietate acum 15 ani si am o problema cu suprafat din actul de vanzare si cea reala din teren. Acum s-a ivit problema pentru ca vreau sa construiesc si am inteles ca se poate face un fel de reintregire a intregului teren. Ma intereseaza daca se poate deschide proces in instanta si daca sant sanse de reusita sau doar niste bani cheltuiti si daca dureaza cat mai putin ca timp si cam cat ar costa tot deranjul acesta.Este vorba de 160 in acte si diferenta de 73 de metri. mentionez ca de cand am cumparat plates la impozit toata suprafata.Va multumesc anticipat si astept solutii.!!!!:O
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 10:41, 16 Martie 2015
Nu merge uzucapiunea ci acțiunea de rectificare carte funciară, pentru modificarea datelor tehnice cu privire la suprafața real deținută. față de cea din acte. Ca reclamant, chemați în judecată vecinii (le explicați că doar pt. opozabilitate) și se va dispune o expertiză topocadastrală, Să solicitați de la primărie certificat fiscal pt. a întări pr. v. de vecinătate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masuratori cadastrale mai mari bebeedy bebeedy Buna seara. Am titlu de proprietate pe un teren de 170mp, din masuratorile cadastrale reiese 249mp pe care platesc impozit de 8 ani.Cum pot optine titlu de ... (vezi toată discuția)
Diferenta de suprafata teren magdalena111 magdalena111 Buna ziua, Am cumparat un teren a carui suprafata reala este mai mare decat in acte. Diferenta de suprafata este de 11%. Cum as putea sa trec si aceasta ... (vezi toată discuția)
Achizitie teren si drept de uzucapiune coscip coscip Buna ziua! Doresc sa cumpar un teren care are efectiv 488mp dar conform legislatiei cadastristul a trebuit sa treaca in documentatie 400mp cat este trecut ... (vezi toată discuția)