avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... lnformatie refacere CI si pasaport din Italia
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

lnformatie refacere CI si pasaport din Italia

Am buletinul şi pasaportul expirat, sunt în Italia ce trebuie să fac ca sa le pot schimba aici la consulatul de care aparţin?
Cel mai recent răspuns: Nicoleta77Serban , utilizator 15:42, 16 Martie 2015
Pentru cartea de identitate gasiti informatii aici
[ link extern ]

Pentru pasaport gasiti informatii aici
[ link extern ]

Mulţumesc frumos dar dacă vreau să mă duc personal în România ce trebuie să fac, ţinând cont ca am buletinul şi pasaportul expirate?
Trebuie sa obtineti un titlu de calatorie de la consulat sau ambasada.

Titlul de călătorie se eliberează cetăţenilor români aflaţi în străinătate, care nu mai posedă documente de călătorie valabile, numai pentru ca titularul să se întoarcă în România.

1. Eliberarea titlului de călătorie pentru adulţi - documente necesare:
documente de identitate româneşti expirate – paşaport sau carte de identitate, ÎN ORIGINAL şi copie,
- în cazul în care paşaportul/cartea de identitate au fost furate, solicitantul trebuie să depună, ÎN ORIGINAL, raportul poliţiei sau al carabinierilor eliberat în urma declaraţiei de furt,
- oricare alt document de identitate sau de stare civilă, eliberat de autorităţile române (carte de alegător, certificat de naştere/căsătorie, permis de conducere auto, livret militar, diploma de studii cu fotografie etc. ÎN ORIGINAL şi copie),
2. Eliberarea titlului de călătorie pentru minori - documente necesare:
- este obligatorie prezenţa minorului dacă acesta a împlinit 14 ani; pentru minorul sub 14 ani, prezenţa nu este obbligatorie - părinţii pot prezenta 2 fotografii tip paşaport;
- este obligatorie prezența ambilor părinți
- certificatul de naştere românesc al copilului sau estratto di nascita italian (apostilat de prefectura locală) din care să rezulte numele părinţilor, în original şi copie

[ link extern ]
Mulţumesc mult pentru răspuns, o zi bună

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlul de calatorie popescudarius22 popescudarius22 Saluatere .!! Legat de titlul de calatorie , in cat timp pot face acest document, cate zile ami trebuie ?. Eu inplinesc 18 ani pe data de 22 -06 , iar ... (vezi toată discuția)
Buna. acte pierdute in strainatate - ce trebuie facut? blankab blankab am si eu nevoie de putin ajutor.in urma cu cateva zile o cunostinta care se afla la munca in strainatate si-a pierdut portofelul cu acte.Va rog sa imi spuneti ... (vezi toată discuția)
Intrarea în românia cu copilul minor ! Rebeccabia Rebeccabia Mia expirat pașaportul la fata de 4 ani fiind rezidență în italia și având buletin de italia pot pleca cu ea în românia (vezi toată discuția)