avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1713 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Import din afara UE, achizitie intracomunitara, cum se ...
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Import din afara UE, achizitie intracomunitara, cum se aplica TVA?

Buna seara!

Doresc sa imi deschid o firma si sa achizitionez produse din Spania, unde TVA este de 21% si sa le vand ulterior in Romania persoanelor juridice.
Pretul unui produs este de 600 de ron fara TVA as dori sa stiu:
- Daca ma inregistrez ca platitor de TVA si ma inscriu in REGISTRUL OPERATORILOR INTRACOMUNITARI, ce bani ii revine statului din TVA in conditile in care cumpar produsele:
a) cu TVA inclus 21%
b) fara TVA
Presupun ca pretul cu care o sa vreau sa vand produsul este de 800 ron TVA inclus.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert Mihai PFA , Consultant fiscal 11:14, 26 Martie 2015
1.Firma cu TVA inregistrata in ROI:
cumperi cu 600 din spania ( fara tva, taxare inversa); vinzi cu 800+tva 24 % in Romania; statul ia 800*0.24 = 192 lei
2.Firma fara TVA si fara ROI: Cumperi cu 600+tva 21% (726 lei)
Vinzi cu 800 ( sa zicem) fara tva. Statul nu ia nimic tva de la tine. Dar asta merge doar pana la 34.000 de lei cumparari pe an. Dupa aceasta suma = ROI ( varianta 1 sau 3)
3. Firma fara TVA dar cu ROI : Cumperi din spania cu taxare inversa( 600 lei)
Calculezi TVA in Ro : 600*0.24= 144 lei= la stat
Vinzi cu 800 ( fara tva)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am platit tva in romania, fiind pfa inregistrat in roi oviflor oviflor Buna ziua, Am achizitionat anul trecut un produs din Spania, de la firma platitoare de TVA, inregistrata in ROI si a trebuit sa achit TVA-ul, desi eram ... (vezi toată discuția)
Achizitie intracomunitara pusabl2014 pusabl2014 Buna ziua , sunt srl si am facut achizitie intracomunitara de la firma din Austria cu produse care au trecuta pe factura cod vamal si originea produselor: ... (vezi toată discuția)
Inscriere in roi - neplatitor de tva Contabiljunior Contabiljunior Buna ziua, Daca societatea nu este inregistrata ca platitor de TVA, dar intentoneaza sa achizitioneze din UE bunuri pentru revanzare - unde trebuie sa ... (vezi toată discuția)