avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Achizitie intracomunitara
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Achizitie intracomunitara

Buna ziua ,
sunt srl si am facut achizitie intracomunitara de la firma din Austria cu produse care au trecuta pe factura cod vamal si originea produselor: SUA sau Mexic,etc,(non UE).Ce obligatii am referitor la taxe vamale,TVA,etc?

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert Mihai PFA , Consultant fiscal 11:36, 16 Septembrie 2016
Depinde de unde a venit marfa. Presupun ca din UE din moment ce nimeni nu v-a intrebat de taxe vamale si TVA in vama
Acum depinde de statutul SRL ului. Daca e platitor de tva si inregistrat in ROi = taxare inversa
Daca nu e si valoarea lor este sub 34.000 de lei nu trebuie nimic. Daca este peste ...e mai complicat...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe import china calin andrei calin andrei Buna ziua, Doresc sa achizitionez 2 utilaje din China pe care sa le utilizez in procesul de productie (un CNC si o masina de infoliat).Care sint toate taxele ... (vezi toată discuția)
Importuri !!! stefpasca stefpasca Suntem o firma din Romania care am achizitionat o marfa din Elvetia. Marfa a fost vamuita in Austria de catre un transpotator (comisionar), care a ... (vezi toată discuția)
Import din china in romania, export catre spania AndreeaPralea AndreeaPralea Buna seara! As vrea sa imi infiintez o firma care sa importe telefoane din China si sa exporte mai departe in Spania. Pot sa fiu din primul exercitiu ... (vezi toată discuția)