avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Certificatul medico-legal, zile de ingrijiri medicale
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Certificatul medico-legal, zile de ingrijiri medicale

Buna ziua!
Ajutati-ma va rog la urmatoarea problema.

Am fost batut pe strada de catre un sofer care circula pe trotuar si m-a atins pe picior cu masina, dupa care a scos din masina o bata cu care m-a lovit in cap, in urma loviturilor m-am pierdut cunostinta, el a continuat sa ma loveasca pe spate maini, fata.
Am fost internat in spital 2 zile, cusut la cap si dupa 7 zile am fost si am scos un certificat medico-legal in care scrie ca necesit ingrijiri medicale de 6-7 zile.
Cum se calculeaza aceste zile de ingrijire medicala? Adica 7 zile de la data de cand am fost agresat si pana cand am fost consultat de medicul legist + 6-7 zile care sunt trecute in CML in total 13-14 zile sau se iau in considerare doar ceia ce este trecut in CML 6-7 zile.

A trecut peste o luna de atunci si mai am dureri de cap , buza si gingia umflata un pic.
Cum se poate contesta certificatul M-L sau se mai face un alt certificat?

Cum vedeti solutionarea acestui caz? Agresorului nu i-am facut nimic, nu a suferit in urma acestui incident.

Va multumesc!
Bine ar fi fost sa fi mentionat in insasi plangerea penala prelabila ca va veti constitui parte civila (asa incat veti fi avut aceasta calitate inca din etapa urmaririi penale ).Sigur , aceasta se va putea face oricand in etapa urmaririi penale si in fata instantei de judecata , pana la citirea actului de sesizare.
Daca vor fi necesare alte ingrijiri medicale , sigur ca acestea vor fi mentionate in certificatul medico-legal.Daca va opera impacarea /retragerea plangerii penala prealabila , se dispune incetarea urmarii penale .(in aceasta etapa a procesului penal ).
Ideal ar fi sa nu parcurgeti etapa judecatii a procesului penal .
Ultima modificare: Duminică, 21 Iunie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
~ Conținut șters la cerere ~
~ Conținut șters la cerere ~
Puteti sa formulati pretentiile civile și mai tarziu, pana la începerea cercetarii judecatoresti. Ca temei de drept gasiti art. 20 Cod procedura civila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certif medico legal what what cate zile de ingrijiri medicale poate da i m l pentru 2 coaste rupte si mai multe vanatai(6),echimoze din cunostinta dumneavoastra? va multumesc (vezi toată discuția)
Despagubire pentru furt si agresiune. buttlerkid buttlerkid Acum o saptamana am fost batut pe strada, noaptea pe la ora 3 in fata unui club din cluj. Muzica mergea afara, eu eram putin baut, si din greseala, am intrat ... (vezi toată discuția)
Am fost batut si nu am declarat la spital agresiunea 47sorin 47sorin in urma cu o saptamana am trecut pe langa masina unuia din cei care m-au lovit si fara sa am deaface vreodata cu ei au intrat peste mine in masina si au ... (vezi toată discuția)