avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 145 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Fiu adoptiv violent
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Fiu adoptiv violent

Unde trebuie sa ma adresez pentru a obtine un ordin de protectie impotriva unui fiu adoptiv violent al cuiva si care sunt costurile? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:52, 22 Martie 2015
Ordinul de protecţie este o hotărâre judecătorească emisă în procedură de urgenţă prin care sunt luate măsuri imediate şi necesare în scopul de a proteja integritatea fizică şi psihică a victimei violenţei în familie. Deci daca este "copil adoptiv al vecinei" nu mai puteti cere acest oridin. De principiu se solicita judecatoriei de pe raza teritorială în care îşi are domiciliul sau reşedinţa victima.
(3) Cererea poate fi introdusa in numele victimei si de:
a) procuror;
b) reprezentantul autoritatii sau structurii competente, la nivelul unitatii administrativ-teritoriale, cu atributii in materia protectiei victimelor violentei in familie;
c) reprezentantul oricaruia dintre furnizorii de servicii sociale in domeniul prevenirii si combaterii violentei in familie, acreditati conform legii, cu acordul victimei.
puteti depune o sesizare la aceste institutii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordin de restrictie, conditii de admisibilitate 2cool4school 2cool4school Buna seara, puteti sa-mi spuneti ,va rog, care sunt conditiile de admisibilitate pentru instituirea unui ordin de restrictie? (vezi toată discuția)
Cum se poate obtine o interdictie de apropiere? alx64 alx64 buna seara, va supun atentiei o speta a cuiva apropiat si rugamintea de a oferi un sfat competent: parintii divortati,copilul este incredintat ... (vezi toată discuția)
Ordin de evacuare Cornelia_Alexandra Cornelia_Alexandra Buna seara,am si eu o intrebare legata de un ordin de evacuare. Sunt divortata si in proces de partaj, iar fostul sot nu locuieste la domiciliul proprietate ... (vezi toată discuția)