avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Cedarea de aport (imprumut) in favoarea societatii
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

Cedarea de aport (imprumut) in favoarea societatii

pot sa cedez din aportul meu, (de fapt din imprumutul meu acordat societatii aprox.100.000 lei ) in favoarea sociatatii si astfel sa creasca cifra de afaceri pentru a trece la impozitul pe profit , actulalmente sunt la imp. pe veniturile micro.
Trebuie sa platesc 3 % si la aceasta suma? , ce operatie contabila se face?este legala operatiunea contabila
Cel mai recent răspuns: comangheorghe , utilizator 12:12, 17 Martie 2015
Nu se poate. Pentru ca sa fie inclusa in cifra de afaceri, acel venit trebuie sa fie din activitatea afacerii.
ok am inteles ..dar operatiunea in sine este legala...adica sa cedez acesti banii societatii?
Posibilitatea e sa majorati cu ei capitalul social dar tot ai dumneavoastra sunt. Prin inregistrarea in contul 455, acele sume de bani sunt lasate temporar la dispozitia societatii. Mai devreme sau mai tarziu ii veti retrage.
OK. multumesc...am inteles

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transformare imprumuturi asociati Cazacu Andra Cazacu Andra Buna ziua, As vrea un sfat cu privire la urmatoarele: Se doreste imbunatatirea situatiei patrimoniale a societatii printr-una dintre urmatoarele ... (vezi toată discuția)
Inregistrare depunere+retragere capital social dona77 dona77 Inregistrarea aportului capitalului social pentru un SRL nou infiintat se face direct in 5121, sau in 5311 (dupa imprumutarea firmei de catre ... (vezi toată discuția)
Dobanda bancara la un imm cu 3% impozit heruvim heruvim Se considera dobanda bancara (la un depozit la termen) ca cifra de afaceri la un IMM? Daca dobanda bancara se cumuleaza cu cifra de afaceri din anul respectiv, ... (vezi toată discuția)