avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Evaluare asistent personal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Evaluare asistent personal

Considerati ca este necesara evaluarea anuala/periodica a asistentilor personali angajati de primarie?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:25, 26 Aprilie 2017
Criteriile si procedurile de evaluare profesionala a salariatilor trebuie sa fie mentionate in Reg.Intern al Primariei.

Prin urmare, angajatorul este cel care decide modul cum se face evaluarea salariatilor, trrimestrial, semestrial sau anual.
Cred ca nu am m-am exprimat suficient de clar.
Exista obligativitatea evaluarii asistentilor personali care fac parte din personalul contractual al primariei? Exista vreo lege in acest sens?
Evaluarea personalului contractual incadrat intemeiul unui contract individual de munca in cadrul unei institutii publice se realizeaza in temeiul art. 26 alin. (6) din Legea-cadru 284/2010 privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice. Astfel, conform prevederilor legale mentionate, activitatea profesionala se apreciaza anual, ca urmare a evaluarii performantelor profesionale individuale, de catre conducatorul institutiei publice, la propunerea sefului ierarhic, prin acordare de calificative: "foarte bine", "bine", "satisfacator" si "nesatisfacator".

Ordonatorii principali de credite stabilesc criteriile de evaluare a performantelor profesionale individuale conform criteriilor prevazute la art. 5 lit. c) din lege si pot stabili si alte criterii de evaluare in functie de specificul domeniului de activitate.
Multumesc!
Buna ziua, ma puteti ajuta cu un model de fisa de evaluare anuala a performantelor profesionale individuale ale unui asistent personal? Multumesc!

Alte discuții în legătură

Evaluare contractuali IORDANA IORDANA Buna ziua si La Multi Ani As dori o lamurire daca se poate. Conform Legii Fantastice 330/ 2009 s-a abrogat lgislatia specifica de evaluare a performantelor ... (vezi toată discuția)
Promovarea in grad georgepbr georgepbr Cum se organizeaza promovarea in grad profesional: o singura data pe an sau semestrial? care este baza legala? (vezi toată discuția)
Trepte de salarizare bugetari mincinosul mincinosul buna seara, sunt angajat la o primarie inginer cadastru (personal contractual), din august 2007 si pina astazi am acelasi grad de salarizare. Ce pot face sa se ... (vezi toată discuția)