avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare cu rate la proprietar, riscuri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare cu rate la proprietar, riscuri

Buna ziua, sai dori sa cumpar un apartament in rate fara avans direct de la proprietar (persoana fizica) deja am vorbit la telefon cu cineva, ne-am inteles ca eu sa platesc 250euro timp de 15 ani pana eu actit intreaga valuare si apoi apartamentul va ramane al meu iar daca raman in imposibilitatea de plata o sa pierd apartamenul si pot considera ca am stat cu chirie. Mentionez ca nu ne cunoastem,doar am vorbi la telefon si urmeaza pentru a ne intalni si discuta detalii. Ce ar trebui sa stiu, sa fac, sa cer....nu stiu....ce ma sfatuiti in privinta asta, este legal un asemena contract, pot avea surprize ca ma poate da afara chiar daca eu sunt corecta. Ce sfaturi imi dai? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Patrick_ , utilizator 07:49, 21 Martie 2015
Buna ziua,

Orice contract de cumparare a unui imobil se perfecteaza la notar, deci trebuie sa discutati cu un notar. Pentru clauzele contractuale in general, ar fi bine sa apelati la un avocat care sa analizeze contractul pe care vreti sa il semnati.

Succes,

(si nu actionati fara a apela la un profesionist ca s-ar putea sa pierdeti bani)

~ Conținut șters la cerere ~
De ce va complicati?Stati 15 ani cu frica in san?Puneti-va banii intr-un cont ca si cum v-ati respecta contractul ce intentionati acum sa-l faceti!Vedeti ca o sa fiti fericita, linistita si fara nici-un risc!Daca intervine neprevazutul si nu puteti sa depuneti bani intr-o luna, doua, trei , nu faceti tensiune ca pierdeti tot ce- ati dat pana in acel moment, cum s-ar intampla daca semnati un contract .Sigur v-ar pune o clauza ca la banci, ca daca nu platiti o perioada de timp intrati in executare silita! Adica pierdeti tot ce-ati dat pana atunci!Daca strangeti banii de avans o sa va fie usor sa luati o hotarare! Sunt variante in folosul dumneavoastra!
Nu ascultati pe nimeni, renuntati!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nu se face asa ceva nici cu persoane cunoscute, dar cu necunoscuti!!!
Au fost pacaliti barbati cat bradul, sportivi, scoliti, prieteni, vecini, colegi, etcNu au scrupule, nu au frica de nimic.Au oameni pregatiti sa fie pusi legal la adapost!
Legislatia este stufoasa, permisiva, si daca nu lucreaza pe aceste teme, poate sa va duca in eroare, chiar si fara rea vointa un avocat, un notar, etc!Stiti ca se moare cu dreptatea in mana!
De ce conteaza asa de mult avocatul si completul de judecata?Nu intrati in acest hatis!
Se vand apartamente, in genul acesta de cateva ori !Cand vine scadenta incep procesele! Alti bani pierduti pe avocati care vand iluzii!Daca s-ar accepta onorariul dupa castigarea procesului, putini ar mai accepta sa lucreze in acest domeniu!
Nu vreau sa va sperii, dar sunt persoane care fac acest gen de tranzatii!
legalservnet a scris:

Mai avantajos pentru dvs. ar fi fost sa preluati apartamentul in proprietate de la inceput cu ipoteca in favoarea vanzatorului, ca o garantie pentru incasarea pretului.

Aceasta este varianta cea mai avantajoasă pentru D-voastră.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontract prima casa adinaba adinaba Buna seara, Am gasit un apartament pe care mi-l pot permite prin programul prima casa. Din pacate, ca la orice \"oferta\" exista dezavantaje. Proprietarii, ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren cu procura a.g.p a.g.p Vanzare teren cu procura Buna ziua, Intentionez sa vand un teren agricol extravilan pentru care am gasit deja un cumparator. Terenul este dat in arenda ... (vezi toată discuția)
Renuntare antecontract vanzare cumparare nicolici_82 nicolici_82 As dori sa stiu cum pot renunta la un ante contract de vanzare cumparare al unui apartament. Vanzatorul apartamenutului nu se tine de cuvant cu cele promise, ... (vezi toată discuția)