avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 174 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulentul de insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulentul de insertie

Buna seara,
ma numesc Maria, am un baietel de 4 luni si 3 saptamani, in prezent primesc alocatiapt crestere a copilului si indemnizatia(600 roni) ca am fost studenta un an inainte de nastere la zi si fara intrerupere, am gasit un loc de munca, la Asistenta Sociala mi sa spus ca nu beneficiez acum de stimulentul de insertie.
Contractul de munca este facut temporar pe o luna de zile, din data de 16.03.2015.
Intrebarea e "beneficiez de stimulentul de insertie?" daca da in ce cazuri", pt prima jumatate a lunii Martie, adica pana in data de 16 o sa primesc bani din indemnizatie, sau doar alocatia de crestere a copilului?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:24, 20 Martie 2015
1. - Daca ati optat pentru concediu crestere copil (CCC) pana la varsta de 2 ani si obtineti venituri din salarii dupa ce implineste copilul 1 an veti beneficia de stimulentul de insertie de 500 lei lunar pana implineste copilul 2 ani.
- Puteti sa obtineti venituri si inainte de a implini copilul 1 an dar stimulentul de insertie il veti primi dupa ce implineste copilul 1 an.

2. - In cazul dvs., daca va angajati pentru o luna de zile, va trebui sa suspendati plata indemnizatiei pentru CCC pe acea luna.
- In acea luna nu veti beneficia de stimuletul de insertie deoarece copilul are varsta sub 1 an.

3. Alocatia de stat pentru copii o primiti indiferent de situatie.
multumim.
si daca intr-o luna imi prelungesc contractul de munca, stimulentul de insertie o sa-l primesc dupa ce implineste copilul un an?
si daca dupa 1 luna nu o a mai lucrez,o sa pot sa beneficiez de indemnizatia ce am primito ss pana acum(600roni)?
1. Deoarece ati optat pentru CCC pana la varsta de 1 an veti primi stimulentul de insertie numai dupa ce implineste copilul 1 an si numai daca aveti venituri din salarii.

2. Dupa ce inceteaza contractul individual de munca veti primi in continuare indemnizatia pentru CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent de insertie andreea1990 andreea1990 Buna ziua. Beneficiez de indemnizatie de crestere a copilului pana la 2 ani (indemnizatia o iau pt ca am fost studenta la zi, nu m-am incadrat de la locul de ... (vezi toată discuția)
Concediul de crestere al copilului si contractul de munca in strainatate victoriavic victoriavic Sunt in concediu de crestere al copilului pentru doi ani ( am deja 1 an implinit din 2 ) si doresc sa plec in strainatate cu contract de munca printr-o ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie,chiar daca angajatorul difera? LidiaSav LidiaSav Buna ziua! Sunt mama unui copil de 1 an si 2 luni. Initial am optat pentru CCC pe 2 ani, insa, intre timp, sefii mei au renuntat la restaurantul pe care il ... (vezi toată discuția)