avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 422 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu minor

va rog daca se poate sa ma indrume si pe mine cineva intr-o problema cu care ma confrunt. sunt casatorita de 13 ani am un baietel de opt ani si un apartament cumparat impreuna cu sotul meu. de cativa ani relatia noastra se inrautateste pe zi ce trece as vrea sa divortez, care ar fi cel mai usor si ieftin mod de a scapa din asa cva. mentionez ca pe cale amiabila nu este posibil.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:07, 19 Martie 2015
Daca amiabil nu se poate, ramane doar varianta in instanta, deschideti proces de divort si partaj.
Cand nu exista intelegere, nu exista nici usor si nici ieftin.. ambele procese dureaza si costa, partajul mai mult.
Cum vreti sa impartiti casa, e achitata ?

da este achitata suntem proprietari amandoi. mentionez ca eu innainte sa ma casatoresc am avut un ap. confort 3 pe care l-am vandut am pus diferenta si am cumparat apartamentul actual.
Bănuiesc ca nu ați menționat în act proveniența unei părți din preț.. Puteți cere o cota mai mare din ap, sa va fie atribuit imobilul și sa ii dati o sulta pt cota lui.
Taxa de timbru pt un partaj in instanta e de 3% din valoarea imobilului.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj cale amiabila nick20_2005 nick20_2005 Buna ziua! Recent am divortat de sotie pe cale amiabila la primarie. In acest moment dorim sa facem partajul insa desi m-am inteles cu sotia sa o despagubesc ... (vezi toată discuția)
Partaj cu 2 proprietati ladym7738 ladym7738 Am divorțat după 18 ani de căsnicie. Înainte de a mă căsători am primit de la serviciu un apartament. Când s-au dat apartamentele spre vânzare ... (vezi toată discuția)
Divort + partaj pe cale amiabila anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog daca ma puteti ajuta cu cateva sfaturi. Eu si sotul dorim sa divortam pe cale amiabila. Bunurile din casa le impartim amiabil, dar ar fi o ... (vezi toată discuția)