avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

impreuna cu fostul sot detinem un apartament cumparat in timpul casatoriei.ce drept am eu din acest apartament ?Sotul meu a lucrat in strainatate ,eu am lucrat in romania,am avut grija de baietelul nostru acest lucru poate influenta in vreun mod partajul.?
Cel mai recent răspuns: aft_adriana , utilizator 16:10, 16 Ianuarie 2011
Bunurile achizitionate in timpul casatoriei sunt bunuri comune, prin urmare aveti in principiu dreptul la cota de 1/2 din acest imobil.
In functie de contributia avuta de soti la achizitionarea imobilului, oricare dintre soti poate solicita o cota majorata , urmand evident sa probeze in acest sens.
Faptul ca ati ramas in tara cu baietelul dvs. in timp ce sotul lucra in strainatate, nu este un aspect care sa fie luat in considerare la partajul sotilor, pentru ca partajul priveste impartirea bunurile achizitionate de cei doi in timpul casatoriei.
Aveti drept in cote de 1/2 fiecare, deoarece amandoi ati avut venituri.
Sunteti in partaj, sau numai curioasa?
Pentru ca in cazul unui partaj, cotele fiind egale, imobilul se atribuie de regula celui care obtine custodia copilului, platindu-i sulta celuilalt.
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Ianuarie 2011
Marcel Mihalache, Avocat
sunt in divort,iar fostul sot ar dori sa ramana cu apartamentul fara a-mi plati ceva ,copilul se afla in custodia mea
Daca va ramane cu apartamentul va fi obligat de catre instanta sa achite o oarecare sulta stabilita de un expert in constructii, proportional cu cota dumneavoastra de contributie care va fi stabilita.
Daca aveti suma necesara pentru sulta e bine sa va angajati un avocat care va poate sustine in obtinerea cotei de 1/2 si eventual, sa va sustina in atribuirea apartamentului in lotul dumneavoastra.
la partaj am inteles ca se plateste o taxa de 3%din valoarea bunurilor impartite, pot cere sa impartim doar anumite bunuri?ex: locuinta, masina de spalat, aragaz, frigider, calculator??/

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj valentina78m valentina78m In cazul in care cuplul are 2 apartamente utilate fiecare cu mobila ,frigider , aragaz, televizor … in urma divortului cum se procedeza ? Apartamentul ... (vezi toată discuția)
Partaj novam999 novam999 Sunt divortata de 3 ani, cu 2 copii minori(de9, respectiv 11 ani) in intretinere si nu am facut partajul pina la aceatsa data.Casatoria a durat 10 ani si in ... (vezi toată discuția)
Divort si credit ipotecar mirelap mirelap Buna ziua, Am si eu o problema...mai delicata... Saptamana viitoare am primul termen de judecata in cadrul unui proces de divort. Problema mea este legata ... (vezi toată discuția)