avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Comision administrare cont
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Comision administrare cont

Buna ziua.
In decembrie 2010, am luat de la Raiffeisen Bank un credit de nevoi personale cu dobanda fixa.
Banca acorda Imprumutatului un credit in valoare de 30.900 Ron din care:
30.000 Ron va fi utilizat ptr nevoi personale nenominalizate
900 ron va fi utilizat ptr achitarea comisionului de analiza dosar de credit datorat in baza prezentului contract.
Creditul este acordat ptr o perioada de 84 luni.
Comision de admistrare este de 0,39% din valoarea initiala a creditului
Cu alte cuvinte suma totala de plata in fiecare luna este compusa din rata credit+dobanda lunara+comisioane. Acest comision este de 120,51 ron in fiecare luna pe toata durata creditului.
Inrebare:
Acest comision de administrare este legal?
Pot renegocia cu banca renuntarea la incasarea comisionului? deoarece in cadrul contractului de credit este specificat urmatorul articol:
,,Imprumutatul datoreaza lunar bancii un comision de administrare a carui valoare este de 0,39% din la valoarea initiala a creditului. Suma de plata rezultata urmeaza a fi achitata la data scadentei fiecarei rate lunare. Incepand cu al doilea an de creditare, in functie de politica de credite a Bancii, de evolutia pietei de credit sau de serviciul datoriei Imprumutatului, Banca poate renunta la incasarea comisionului de administrare pentru anul de creditare in curs.Banca va analiza oportunitatea renuntarii la incasarea comisionului de administrare.
Cel mai recent răspuns: sabela , utilizator 14:51, 19 Martie 2015
Din păcate pentru dvs. comisionul este perfect legal. La acea dată exista OG 50/2010 care prevede în mod expres legalitatea acestui comision.
Buna ziua..intradevar exista comision de administrare dar fiecare banca percepe cum vrea,de preferat cat mai mare ceea ce este ilegal....special au lasat o portita in contract cu renuntarea in urma unei analize....de ce sa renunti la ceva profitabil?...cunosc persoane care s-au dus la banci au facut cereri si acum platesc 3,5 lei pe luna comision de administrare....OG 50 este valabila pt toate bancile....comision de risc aveti?.....Cu respect
Nu , nu am comision de risc , ci doar comision administrare credit care este de 120.57 ron lunar pe toata durata creditului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit bancar janyna janyna La inceputul anului 2008 am incheiat un contract de credit - nevoi personale cu RAIFFEISEN BANK S.A. pentru suma de 10.198 EURO (mentionez ca este vorba despre ... (vezi toată discuția)
Recuperare comisioane incasate abuziv/clauze abuzive xander123 xander123 In decembrie 2008 am contractat un credit de nevoi personale in valoare de 5000 RON cu o dobanda fixa de 14.5% pe o perioada de 120 de luni. La aceasta dobanda ... (vezi toată discuția)
Comision banca ContSters320906 ContSters320906 Buna dimineata, va rog frumos sa-mi rasupndeti si mie la urm. intrebare: comisionul de administrare ptr. un credit de consum este considerat ca fiind abuziv ... (vezi toată discuția)