avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... CREDIT BANCAR
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

CREDIT BANCAR

La inceputul anului 2008 am incheiat un contract de credit - nevoi personale cu RAIFFEISEN BANK S.A. pentru suma de 10.198 EURO (mentionez ca este vorba despre un contract cu dobanda variabila). Anexat acestui contract am primit si un grafic de rambursare unde pe prima pagina este trecut - suma de achitat lunar - 182 EURO; dobanda totala - 2907 EURO; suma total grafic - 13.106 EURO. Am achitat pana in prezent rata lunara, fara sa imi fac nici un fel de probleme, convinsa fiind ca suma pe care trebuie sa o rambursez in totalitate este de 13.106 EURO, dar la o analiza mai atenta am constat ca nu este asa. Acel grafic de rambursare despre care va spuneam mai contine un comision de 45,89 EURO/luna (numit comision de administrare) care se adauga sumei totale de rambursat. (si care se totalizeaza doar unde jos pe ultima pagina). In total daca ar fi sa achit ratele normal acest comision inseamna undeva la 4405 EURO. Este adevart e trecut si in contract - "pentru monitorizarea de catre banca a utilizarii/rambursarii creditului, precum si a indeplinirii oricaror alte obligatii asumate de acesta in baza contractului de credit, imprumutatul datoreaza lunar bancii un comision de administrare de 0,45%, ce se calculeaza prin aplicarea procentului la valoarea initiala a creditului. Suma de plata rezultata urmeaza a fi achitata la data scadentei fiecarei rate lunare. Incepand cu al doilea an de creditare in functie de politica de creditare a bancii, de evolutia pietei de credit sau de serviciul datoriei imprumutatului, banca poate renunta la incasarea comisionului de administrare, pentru anul de creditare in curs. Banca va analiza anual oportunitatea renuntarii la incasarea comisionului de administrare". Intrebarea mea este daca conform noii legislatii bancare in vigoare mai trebuie platit acest comision, avand in vedere faptul ca nu pot sa inteleg ce exact administreaza banca (isi primesc banii lunar, fara nici un fel de intarziere) si ce demersuri as putea face. Trebuie sa mentionez si faptul ca analizand modul in care si-au incasat ei banii din contul meu, am observat ca sunt luni in care desi exista toti banii in cont, banca isi ia banii in 2 transe la intervale de timp care variaza de la o zi doua la o saptamana.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:15, 7 Septembrie 2010
adresati bancii o cerere de renuntare, de micsorare,sau sa va calculeze macar la sold acest comision. daca raspunsul lor e negativ, puteti face o sesizare protectiei consumatorului. daca nu se rezolva, nu aveti decat sa luati calea instantei.
studiati contractul impreuna cu un avocat, sa stiti cam ce sanse sunt
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comision administrare cont sabela sabela Buna ziua. In decembrie 2010, am luat de la Raiffeisen Bank un credit de nevoi personale cu dobanda fixa. Banca acorda Imprumutatului un credit in valoare ... (vezi toată discuția)
Comision administrare cont credit banca romaneasca dutzu dutzu Buna ziua, In data de 07.11.2007 am contractat un credit ipotecar in valoare de 55200 Chf la Banca Romaneasca. La momentul respectiv mi s-au oprit 552 chf ... (vezi toată discuția)
Comision administrare cont vs99teo vs99teo Buna ziua, Este legal ca pentru plata ratei la un imprumut sa se plateasca comision lunar de 5 lei pentru administrare cont? (vezi toată discuția)