avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 275 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită instrainare bunuri mobile in scopul sustragerii de la ...
Discuție deschisă în Executare silită

instrainare bunuri mobile in scopul sustragerii de la executare

Sunt administratorul unei societati care a vindut mobilier de restaurant unei societati care avea restaurantul intr-un spatiu inchiriat.
Datorita marilor intirzieri la plata am introdus somatie de plata in baza O.G. 5/2001 ,a fost admisa de prima instanta dar s-a facut cerere in anulare , s-a respins dar totusi exista o problema.
inainte cu o zi sau doua de judecarea cererii in anulare ,debitoarea a instrainat bunurile catre proprietarul spatiului, care este si el societate comerciala ,in contul restantelor mari pe care le avea la plata chiriei. Din cite am inteles aceasta tranzactie s-a facut prin compensare dar s-ar putea sa se fi facut si prin facturi. Compensarea nu a fost inregistrata la serviciul de compensare ,conditie obligatorie pentru legalitatea compensarii ,dupa cum am inteles Ce ar fi de facut?
Cel mai recent răspuns: stelian67 , utilizator 23:29, 28 Iunie 2009
stelian67 a scris:

Sunt administratorul unei societati care a vindut mobilier de restaurant unei societati care avea restaurantul intr-un spatiu inchiriat.
Datorita marilor intirzieri la plata am introdus somatie de plata in baza O.G. 5/2001 ,a fost admisa de prima instanta dar s-a facut cerere in anulare , s-a respins dar totusi exista o problema.
inainte cu o zi sau doua de judecarea cererii in anulare ,debitoarea a instrainat bunurile catre proprietarul spatiului, care este si el societate comerciala ,in contul restantelor mari pe care le avea la plata chiriei. Din cite am inteles aceasta tranzactie s-a facut prin compensare dar s-ar putea sa se fi facut si prin facturi. Compensarea nu a fost inregistrata la serviciul de compensare ,conditie obligatorie pentru legalitatea compensarii ,dupa cum am inteles Ce ar fi de facut?
Daca nu au fost emise facturi sesizati Garda Financiara si ANAF-ul

Daca s-au eliberat si facturi si s-a facut compensare fara a fi declarata la serviciol de compensare conform O.U.G. 77/1999 ?
Actiunea Pauliana ar fi recomandata in acest caz?
Presupun ca ati incheiat in prealabil un contract de gaj fara deposedare pentru bunurile respective, sau ati solicitat si ati obtinut prin sentinta civila instituirea sechestrului asigurator asupra bunurilor ... (?)
nu au fost intocmite facturi cu termene de plata clare si la acest moment exista o sentinta definitiva pe procedura somatiei de plata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anularea actelor frauduloase georgeIV georgeIV As vrea sa aflu parerile d-voastra in ceea ce priveste interpretarea art. 84 alin. 1 din legea insolventei. Se poate considera indeplinita prima conditie ... (vezi toată discuția)
Anulare ordin de compensare intre firme stelian67 stelian67 Care ar fi instanta competenta a anula un Ordin de compensare intre doua societati comerciale intocmit cu scopul de a impiedica executarea silita? Acest Ordin ... (vezi toată discuția)
Serviciul de compensare imi cris_ionela cris_ionela As dori sa stiu daca aveti idee care sunt persoanele juridice obligate la completarea serviciului de compensare gama.imi.ro (precizez ca se face referire la ... (vezi toată discuția)