avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1195 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... anularea actelor frauduloase
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

anularea actelor frauduloase

As vrea sa aflu parerile d-voastra in ceea ce priveste interpretarea art. 84 alin. 1 din legea insolventei.
Se poate considera indeplinita prima conditie prevazuta de acest articol si anume"subdobanditorul nu a platit valoarea corespunzatoare a bunului"in toate cazurile cand stingerea obligatiei de plata a pretului s-a facut prin alte metode altele decat plata,cum ar fi de exemplu compensatia legala?
Cel mai recent răspuns: georgeIV , utilizator 21:18, 12 Iunie 2012
Compensarile sunt reglementate de O.U.G. 77/1999 . Daca aceste compensari nu s-au facut conform acestei prevederi legislative ele sunt ilegale. Principala prevedere in aceasta ordonanta este ca compensarile de facturi in valoare mai mare de 10.ooo ron se efectueaza NUMAI prin Institutul de Management si Informatica .
Ok.Multumesc.Ceea ce ma interesa sa stiu era strict interpretarea alin. 1 al art. 84 din legea insolventei asa cum am aratat mai sus, adica se poate anula un act pe motiv ca plata pretului s-a facut prin compensare?
Daca se dovedeste ca acea compensare ilegala a prejudiciat restul creditorilor atunci acea compensare poate fi anulata la cererea lichidatorului .
in speta mea e vorba de actele subsecvente a caror anulare se cerere.Deci compensarea, ca modalitate de stingere a obligatiei, a intervenit intre tertul dobanditor si tertii subsecventi.Mai exact, societatea falita mi-a vandut mie iar eu am vandut mai departe, in acest ultim caz plata pretului facandu-se prin compensatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Compensare radu maria radu maria va rog sa-mi spuneti care este baza legala pentru stingerea datorie prin compensare si cum se procedeaza?Multumesc! (vezi toată discuția)
Compensare legala pe art.52 din l.85/2006 maurizio maurizio dragi colegi iata povestea : sc X srl intra in faliment sc A srl are de plata catre x suma de 10 lei si are de incasat de la x o suma egala ; totul la ... (vezi toată discuția)
Instrainare bunuri mobile in scopul sustragerii de la executare stelian67 stelian67 Sunt administratorul unei societati care a vindut mobilier de restaurant unei societati care avea restaurantul intr-un spatiu inchiriat. ... (vezi toată discuția)