avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Concediu de odihna - timp partial
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Concediu de odihna - timp partial

Buna ziua,

As vrea sa stiu daca, persoanele care au incheiate unul sau mai multe contracte individuale de munca cu timp partial, iar baza este la o alta societate, au dreptul la concediu de odihna? In momentul lichidarii si la societatea unde au contractele cu timp partial si la societatea unde au baza, trebuiesc facute compensarile de concediu? La cate zile de c.o. au dreptul la contractele cu timp partal?
Cel mai recent răspuns: katica , utilizator 20:54, 21 Iunie 2009
Salariatii angajati cu timp partial au aceleasi drepturi ca si cei cu norma intreaga. COncediul de odihna se acorda proportional cu perioada efectiv lucrata.
Aveti dreptul la cel putin 21 de zile lucratoare de CO, iar in cazul inncetarii c.i.m. se va compensa in bani CO neefectuat.
Sa inteleg ca numarul zilelor de concediu de odihna de care poate beneficia un angajat este acelas indiferent de CIM (timp normal sau partial) ?
Acesta este numarul minim de zile lucratoare pentru concediu de odihna care se acorda indiferent de norma de munca inscrisa in c.i.m.. De exemplu, in anumite CCM-uri sunt prevazute zile diferite de CO in functie de vechimea in munca.
Trebuie sa vedeti cate zile de CO sunt trecute in contractul dvs de munca.
Katica:
1. Numarul de zile de CO este acelasi, indiferent daca CIM este cu full-time sau part-time, doar indemnizatia este mai mica la salariatii cu CIM cu part-time.
2. Daca un salariat are CIM cu 2 ore pe zi, el munceste 2 ore si 6 ore este timpul sau liber. Cand este in CO este la fel: 2 ore este in CO, 6 ore este timpul sau liber.

sandr_ela:
Indiferent ca au CIM cu full-time sau part-time, salariatii au aceleasi drepturi: CO, salariu compensator, compensare CO neefectuat etc.

Alte discuții în legătură

Concediu aferent activitatii part time DAYANA_Only DAYANA_Only Daca in CCM angajatorul a negociat 21 zile de c.o., unui angajat cu norma part time ce nr de zile de c.o.ii revin? Conform art. 103 codul muncii inteleg ca ... (vezi toată discuția)
Proiecte adriea2007 adriea2007 In perioada in care angajatii unei societatii, pleaca in deplasari in cadrul proiectelor implementate de catre acea societate, trebuie sa aloce zile de ... (vezi toată discuția)
Job part time THEODORA30 THEODORA30 Buna ziua va rog sa mi spuneti daca sunt angajata la un job part time de cate zile de concediu de odihna am dreptul? sunt la 20ore/saptamana.multumesc (vezi toată discuția)