avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1089 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Platesc caldura daca am montate repartitoare?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Platesc caldura daca am montate repartitoare?

Buna ziua.Ma numesc Botezatu Liviu si am o nelamurire: detin un apartament bransat la reteaua de incalzire comuna C.E.T ,dar pe calorifere am montate repartitoare.Mentionez ca in apartamentul respectiv nu locuieste nimeni iar caloriferele sunt inchise.In anii precedenti am achitat doar costurile de intretinere,pierderile de apa(chiar daca consumul este 0 la mine in apartament),caldura doar pentru tevile care trec prin apartament si cheltuielile lunare(femeie de serviciu,gunoi etc.De anul trecut luna octombrie facturile s-au marit considerabil(de cca 3-4 ori)ajungand la valori de 220-200 lei/lunar.Intreband la asociatie care este motivul pentru care am de achitat atat de mult mi s-a spus ca nu mai sunt valabile repartitoarele pentru ca au ramas putine persoane pe scara care sunt bransate la sistemul central.Intrebarea mea :ESTE LEGAL SA ACHIT" CALDURA" DACA NU FOLOSESC ACEL IMOBIL?
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Martie 2015
elga50, moderator
Cel mai recent răspuns: liviuB80 , utilizator 18:56, 21 Martie 2015
Delicata problema: repartitoarele pot fi folosite doar daca 80% dintre locatari opteaza pentru acest sistem de redistribuire a costurilor.
Se pare ca asociatia a decis sa renunte la repartitoare.
Puteti doar sa va debransati partial cu acceptul blocului si al furnizorului.
liviuB80 a scris:
Intreband la asociatie care este motivul pentru care am de achitat atat de mult mi s-a spus ca nu mai sunt valabile repartitoarele pentru ca au ramas putine persoane pe scara care sunt bransate la sistemul central.

Intrati si dumneavoastra in randul majoritatii vecinilor. Faceti demersurile si va debransati apartamentul de la sistemul centralizat de caldura si apa calda, instalandu-va centrala proprie in apartament.
nu asta era dilema mea.eu intrebasem daca e legal.mentionez ca nu stau in acel apartament.e gol..nu locuieste nimeni.in vara aceasta il voi debransa.dar anul trecut plateam doar cheltuielile.daca ma anuntau ca imi vor impune plata caldurii din iarna aceasta ma debransam in vara.am platit cca 1100 lei doar pt caldura pe timpul acestei ierni.Asteptam un raspuns

va multumesc pentru raspuns.oricum din aceasta vara ma voi debransa.cautam vreo solutie sa recu[perez banii dati pentru caldura(eu o consider un bun), caldura ce nu am folosit-o(caloriferele sunt inchise,la asociatie figurez cu 0(zero)persoane
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Martie 2015
Adriantot, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Costuri intretinere apartament gol val-c val-c Detin un apartament in Bucuresti care a fost inchiriat 3 ani si de 2 luni este liber si scos la vanzare. Am facut cerere de scoatere de la intretinere si am ... (vezi toată discuția)
Repartitoare in apartament debransat Ngabim Ngabim Am cumparat un apartament debransat din 2002 la care am gasit repartitoare pe caloriferele debransate. Culmea e ca se plateste serviciu de exploatare pe aceste ... (vezi toată discuția)
Plata in sistem pausal Mihaela@M Mihaela@M Buna ziua, am urmatoarea speta: Am cumparat un apartament de 3 camere, care acum este in renovare, nu am calorifere, nu locuieste nimeni in el si am platit ... (vezi toată discuția)