avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 780 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata in sistem pausal
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata in sistem pausal

Buna ziua, am urmatoarea speta:
Am cumparat un apartament de 3 camere, care acum este in renovare, nu am calorifere, nu locuieste nimeni in el si am platit 400 lei intretinerea pe noiembrie (o mare parte din suma reprezentand cheltuieli cu incalzirea). Blocul este conectat la sistemul de incalzire centralizat (RADET). Nu exista repartitoare pt. caldura in niciun apartament din bloc, plata se face in sistem pausal. La apa avem contoare. Ce pot face pt. a nu mai plati atat de mult, tinand cont de faptul ca avem caldura doar de la tevile comune care trec prin apartament ? Exista un sistem de calcul doar pt. tevile comune ? Trebuie sa fac ceva pt. a se lua in evidenta faptul ca nu exista calorifere in apartament ?
Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Dr.Virgil Dan Amza , Evaluator 13:08, 27 Ianuarie 2018
Daca sunteti debransat, mergeti cu hartia la presedinte,sa va recalculeze.Daca aveti caloriferele date jos pentru renovari...nu prea aveti ce face.Dar in cei 400 lei mai sunt multe alte cheltuieli...vedeti cat este numai caldura.Faceti cerere sa va treaca 0 persoane la intretinere.
Suntem trecuti 0 persoane la intretinere. Caloriferele urmeaza sa le achizitionam in viitor...cele vechi le-am dat.
daca nu aveti calorifere, asta nu va scuteste de la plata caldurii.
Trebuia sa aveti aprobarea RADET pentru debransare.
Atunci puteati beneficia de scutire partiala (trebuia sa suportai partile comune)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calorifere nebransate si eu platesc caldura ContSters419707 ContSters419707 Ap.cumparat mai 2016. Nelocuit. Cerere inreg in iulie 2016 pt plata 0 pers la cotele de intretinere pt perioada iul-oct 2016. Inceput renovari la \"sange\". ... (vezi toată discuția)
Hotarare ag cu aplicare retroactiva - legala? dolosiv dolosiv In 2006 am debransat total apartamentul, fiind nelocuit cativa ani. Apoi am montat repartitoare, ca toti vecinii. La sfarsit de decembrie 2010 s-a luat ... (vezi toată discuția)
Costuri intretinere apartament gol val-c val-c Detin un apartament in Bucuresti care a fost inchiriat 3 ani si de 2 luni este liber si scos la vanzare. Am facut cerere de scoatere de la intretinere si am ... (vezi toată discuția)