precum am expus acum ceva timp, noul presedinte al asociatiei a impus in comitetul executiv ca, in urma contorizarii separate la gaze a majoritatii proprietarilor, sa ceara la distrigaz taierea vechii instalatii. dupa aceea au mers din apartament in apartament cu un tabel se semnaturi pe aceasta problema.
a primit initial un raspuns cum ca nu se poate purcede la o asemenea demers intrucit pe fiecare coloana exista cel putin un consumator care nu s-a debransat. unii chiar nu vor sa vada prin casa inca vreo 7-8 m teava orizontala, teava care comporta si o doza suplimentara de risc de explozie
mai nou, de citeva zile au intrerupt furnizarea gazelor pe vechea instalatie de gaze, lasandu-i pe proprietarii respectivi fara gaze. nu stiu in baza carui act au facut asta, deoarece contorul de gaze este inca pe pozitie. in momentul in care se face un asemenea demers cu acordul distrigaz, acestia ridica in acelasi timp si contorul de gaze.
va rog sa va expuneti parerile referitor la acest subiect, stiut fiind faptul ca tevile cu pricina fac parte inca din proprietatea comuna
blocul este format dintr-o singura scara cu 44 apartamente din care nu au facut contorizarea separata 7 apartamente, adik 16% in procente. de asemenea, blocul este bransat la reteaua radet, doar 6 apartamente avind centrale de apartament. instalatia de incalzire este noua, schimbata acum 3 ani cu teava din polipropilena, nemaiexistind probleme cu caldura nici la cea mai indepartata camera fata de intrarea agentului termic in bloc, camera considerata cea mai dezavantajata dpdv hidraulic si termic.
o mare parte din proprietari s-au contorizat pe gaze datorita amenintarilor noului presedinte ca o sa-i lase fara gaze, ceea ce a si facut in momentul in care nu a mai facut plata catre distrigaz. vi se pare normala situatia, domnule adrian ? nu este un abuz al acestui individ ?
Este un abuz clar din partea presedintelui daca este decizia lui.
Dar daca exista o hotarare a adunarii generale sau o hotarare luata cu exprimarea optiunii pe un tabel, cu semnaturi, atunci nu mai este vina presedintelui. Acesta este obligat sa duca la indeplinire acea hotarare.
Altfel e abuz!
factura respectiva vine pe numele asociatiei, iar asociatia este obligata sa o plateasca.
raspunsul gdf suez energy romania a fost ca nu se poate intreupe instalatia de gze (veche) atita timp cit mai exista consumatori pe ea, dov edind inca o data ca acea decizie luata in CE si acel tabel au infaptuit o ilegalitate. deci e si normal ca factura sa vina in continuare pe numele asociatiei, iar administratorul sa imparta acea suma la cei care mai sint bransati la ea, ca asta-i este atributia, iar presedintele este obligat sa semneze ordinele de plata catre furnizorul respectiv.
Intr-un bloc, daca 99% din prop vor sa se contorizeze individual (indiferent scopul: cu centrala sau fara centrala de ap)iar 1% din prop nu doreste, furnizorul de gaze nu poate intrerupe alimentarea instalatiei vechi (deci facturare pe asoc) atata timp cat acel prop nu trece la contorizare individuala. Cand sunt 100% contorizati individual, pe coloana noua, doar atunci furnizorul poate sista furnizarea gazului, iar o firma autorizata poate dezafecta instalatia veche.
Proprietarii respectivi ar putea da in judecata pe presedinte pentru abuz contra intereselor personale, etc. si sa ceara daune materiale.
Moral? Pres poate fi demis pentru abuzul comis, dar cei 7 sunt minoritari fata de coalitia celorlalti prop, care nu vor fi de acord in acest caz.