avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Brevetul de inventie
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Brevetul de inventie

Buna ziua,
Am o intrebare legata de brevetul de inventie.
Odata ce s-au finalizat procedurile aferente inregistrarii unei cereri si obtinand certificatul de inregistrare a inventiei, care sunt pasii urmatori pentru valorificarea inventiei tocmai inregistrate in cadrul OSIM?
Mentionez ca inventia ce doresc a o inregistra in viitor este un sos (industria alimentara).
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 17:19, 1 Aprilie 2015
Nu sunt sigur ca un sos se poate breveta ca inventie.
Ba da se poate breveta, deoarece este o inventie, un produs nou.
Nu orice produs nou e o inventie, in sensul legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Idee joc online brandon5 brandon5 Buna ziua. Am o idee de joc online, joc care nu este cunoscut nici national, nici international. Cum ma pot proteja fata de un eventual furt de idee, ... (vezi toată discuția)
Obtinere brevet de inventie Rebecca_2011 Rebecca_2011 Se acorda brevet de inventie pe produs, pe procedeu sau nu se acorda pentru un produs existent, dar pentru care se folosesc alte metode de concepere, cu ... (vezi toată discuția)
Care sunt pasii care trebuie urmati pentru a breveta un concept - idee Drosi Drosi As dori sa stiu daca este posibil ca un concept /idee sa fie brevetata. Si care sunt pasii pe care ar trebui sa-i urmez. Multumesc anticipat pentru timpul ... (vezi toată discuția)