ma puteti ajuta in vederea clarificarii urmatoarei situatii:
- in cele 12 luni anterioare nasterii, angajata a avut o luna in care a fost co-asigurat (in intretinerea sotului) si deci fara venituri realizate,
- a urmat o fractiune de luna lucrata (indeplineste minimul de 1/2 din zilele lucratoare in aceea luna)
- iar apoi a avut venituri lunare intregi, fara intrerupere pana la data nasterii.
Poate sau nu sa beneficieze de indemnizatia de 85% la cele 12 luni?
Ce suma va primi totusi ca indemnizatie?
Daca nu are realizate venituri supuse impozitului pe venit in cele 12 luni anterioare datei nasterii copilului , atunci nu va beneficia de indemnizatia pentru CCC.
Perioada in care a fost coasigurata in sistemul de sanatate nu intra in calculul celor 12 luni eligibile pentru indemnizatia CCC.
1. Cele 12 luni, in care trebuie sa aiba venituri profesionale impozabile, eligibile pentru a beneficia de indemnizatie pentru concediu cerstere copil (CCC) sunt iulie 2014 - iunie 2015.
2. Acum spuneti ce statut a a vut in fiecare din aceste 12 luni (salariata, eleva sau studenta la zi, somaj indemnizat, casnica etc.).
Acordare ccc
Papai-
Buna ziua
Am si eu o intrebare. Sotia mea o sa nasca in data de 15.05.2016(+-), si nu are cotizatie platita decat 11 luni eu o sa am aproape 12 luni dar nu o ... (vezi toată discuția)