avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1343 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cesiune part sociale
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cesiune part sociale

Vreau sa cumpar o societate, care nu are datorii. Pregatirea actelor a celor doua etape de cesiune, le fac eu. Ei sunt 2 asociati care unul detine 55% si celalalt 45%, cu un capital social de 200 lei. Din ce m-am documentat pana acum, eu trebuie sa intru ca asociat cu o majorare de capital (sper sa nu gresesc). Cati bani trebuie sa depun la banca sau cine ii depune si in calitate de ce? Si cum fac impartirea in hotararea AGA? Va rog mult sa ma ajutati, ca nu am reusit sa inteleg partea de impartire la AGA.
Cel mai recent răspuns: florry21 , utilizator 00:00, 23 Martie 2015
Deci la y si z, s-a impartit din ce a ramas cealalta parte de 50% parti sociale. Ma gandeam eu ca asa ar trebuie sa fie dar nu eram sigura deloc.
Va multumesc inca o data!
Nu neaparat pentru ca s-a impartit partea de 50% (caci intamplator este 50% in situatia data, caci daca majorati capitalul cu 287 lei de exemplu, nu mai era 50%), partile sociale se calculeaza raportat la valoarea totala a capitalului si la valoarea partilor detinute de fiecare, este doar o aritmetica.
Da asa este. Mai am o intrebare esentiala. Pot sa deschid magazinul sau trebuie sa astept cele doua etape sa se finalizeze. Pe mine ma intereseaza sa deschid undeva pe data de 5 aprilie. Multumesc inca o data.
Legal puteti sa deschideti magazinul sau ce vreti dvs., insa preventiv eu nu stiu care este situatia acolo, adica sa nu se suceasca asociatii si sa nu mai vrea sa iasa din firma ... :)) , atunci veti avea de tras.
Nu imi fac probleme. Legal ma intereseaza daca pot sa functionez fara sa am probleme atata timp cat procesul acesta cu cesiunea dureaza atat de mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte preluare societate. VASSY VASSY Buna ziua, Ma confrunt de ceva timp cu o preluare de societate. Cesioneaza 2 asociati si o preia alti 2 asociati.Nu este greu, dar de cate ori s-a intamplat ... (vezi toată discuția)
Cesiune parti sociale ContSters242138 ContSters242138 Buna seara. Vreau si eu un model de hotarare AGA pentru cesiuonare parti sociale. Multumesc! (vezi toată discuția)
Majorare capital social Paraschiv Liviu Paraschiv Liviu X a cumparat de la y in urma cu ceva timp partile sociale ale unei societati, 20 la numar cu o valoare nominala de 10 lei fiecare, pe suma de 50.000 lei. (s-a ... (vezi toată discuția)