avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata factura verificare gaz de catre chirias
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata factura verificare gaz de catre chirias

Buna ziua.Stau intr-un apartament cu chirie,luna trecuta s-a facut verificare la instalatia de gaz si acum a venit factura.Proprietarii imi cer sa platesc eu aceasta factura ptr ca eu folosesc gazul.E normal?
Ultima modificare: Luni, 23 Martie 2015
Eladaela, utilizator
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 14:55, 23 Martie 2015
Plata se face conform prevederilor din contractul de inchiriere incheiat intre parti.
In lipsa unor prevederi speciale, legate de plata reviziei instalatiei de gaze, daca dvs. platiti cheltuielile de intretinere, printre care si consumul de gaz, mi se pare normal ca tot dvs. sa platiti si revizia periodica a instalatiei de gaze.
Multumesc!
Platile privind functionarea instalatiilor, constructiei, respectiv: service intretinere lift, interfon etc, reparatii planificate sau curente, sunt in sarcina proprietarului, care trebuie-contra chiriei- sa asigure functionalitatea spatiului inchiriat. Chiriasul achita ceea ce consuma:curent, gaze s.a. Normal ar fi ca in contractul de inchiriere sa se detaliaze ce reprezinta contravaloarea chiriei in afara de folosinta spatiului: cheltuielile cu reparatiile, intretinerea apartamentului, diverse fonduri. deci, valoarea chiriei este determinata si de ceea ce cade in sarcina chiriasului.
Asa credeam si eu :) .Dar se pare ca sunt cel mai credul(fraier suna urat) chirias :D .De cateva luni de cand stau aici tot astept sa vina cu contractul ala de inchiriere care cica e facut,trebuie doar semnat.In acest timp eu am facut reparatii in locuinta(schimbat baterii,reparat tevi,schimbat intrerupatoare),acum aveam de gand sa zugravesc o camera in care am egrasie...totul pe banii mei.
Nu e vorba ca sunteti fraier, dar dv. trebuie sa platiti ceea ce este pus pe lista de intretinere.
Doar daca stabiliti altceva cu proprietarul si scrieti in contract despre exceptii, atunci nu platiti.
Verificarea gazelor asigura furnizarea acestora, deci folosindu-va de gaze, trebuie sa participati si la verificarea instalatiei. Oricum, suma nu este prea mare.

Pentru ceea ce reparati in locuinta trebuie sa negociati cu proprietarul sa va scada din chirie, ca asta era datoria lui pentru care i se face reducere la impozitul pe chirie la fisc. Adica nu plateste 16%, ci vreo 12%.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Verificare instalatie gaze locuinta cu chirie tuilleries tuilleries Buna ziua! Va rog frumos sa ma lamuriti intr-o chestiune, si anume: eu locuiesc cu chirie. Verificarea la instalatia de gaz metan ce urmeaza a se efectua in ... (vezi toată discuția)
Plata verificare gaze tuilleries tuilleries Buna ziua! Va rog frumos sa imi clarificati urmatoarea problema: locuiesc cu chirie. As dori sa stiu cine trebuie sa plateasca revizia periodica a instalatiei ... (vezi toată discuția)
Care este legea chiriasului si a celui care inchiriaza apartamente/case ? Pink_Martini Pink_Martini As vrea sa stiu si eu unde pot gasi legea care spune ce atributii are chiriasul si ce atributii are proprietarul? Ce trebuie sa repare proprietarul si ce ... (vezi toată discuția)