avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 335 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Plata verificare gaze
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Plata verificare gaze

Buna ziua! Va rog frumos sa imi clarificati urmatoarea problema: locuiesc cu chirie.
As dori sa stiu cine trebuie sa plateasca revizia periodica a instalatiei de gaze din apartament? Contractul cu compania furnizoare de gaz metan este incheiat, asa cum este normal, intre proprietar si companie.Dar revizia periodica, cine trebuie sa o plateasca? Eu, ca si chirias, sau proprietarul?
Si inca ceva, legat de aceasta problema.La revizia facuta in luna noiembrie s-a constatat ca furtunul de alimentare cu gaz metan este defect. drept pentru care s-a inlocuit.Persoana de la compania de gaze a spus ca aceasta contravaloare a furtunului se suporta de catre proprietar.
As dori sa stiu cum este legal si de aceea va rog frumos sa imi indicati si temeiul legal al raspunsului.
Proprietarul este un domn foarte cumsecade si as dori sa fie totul legal.
Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: tuilleries , utilizator 13:17, 7 Ianuarie 2013
Obligatiile ce revin chiriasului sunt cele negociate si asumate in contractul de locatiune
Daca nu a fost prevazuta clauza in contract in sarcina chiriasului,atunci obligatia platii revine proprietarului spatiului
Pe de alta parte trebuie analizat si procesul verbal de predare primire bunuri la intrarea in spatiu
Cheltuielile pentru revizia la gaze si acel furtun de alimentare trebuiesc suportate de catre proprietarul apartamentului, asta daca in contractul de inchiriere nu este trecut altceva, chiriasul are obligatia de a achita DOAR cheltuielile lunare la cotele de intretinere.
Nu este general valabil ca locatarul sa achite numai cheltuielile de intretinere,avand in vedere ca responsabilitatea intretinerii in stare de buna functionare a bunurilor si instalatiilor din spatiul inchiriat revine locatarului
Nu este responsabil locatorul sa suporte cheltuielile de reparatii ale instalatiilor ,in conditiile in care acestea s-au defectat datorita utilizarii improprii sau defectoase de catre locatar
Ma refeream la plata reviziei periodice a instalatiei de gaze si la faptul ca acel furtun a trebuit sa fie inlocuit datorita uzurii fizice in timp.Nicicum nu se pune problema utilizarii defectuoase a instalatiilor.Nimeni nu trage de acel furtun.Pur si simplu s-a uzat, fiind si de o calitate mai putin buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli curente la imobil inchiriat memelita memelita Buna ziua, Am câteva cheltuieli pe care nu știu cum sa le interpretez. 1. Am un wc din 2012 care la închiriere arata bine, întreținut, insa la 1,6 ... (vezi toată discuția)
Obligații proprietar-chirias Ana Calitescu Ana Calitescu Am apartamentul închiriat la un cabinet de chinetoterapie. A fost dotat cu aer condiționat la închiriere dar chiriașul dorește montarea unor plase de ... (vezi toată discuția)
Plata factura verificare gaz de catre chirias Eladaela Eladaela Buna ziua.Stau intr-un apartament cu chirie,luna trecuta s-a facut verificare la instalatia de gaz si acum a venit factura.Proprietarii imi cer sa platesc eu ... (vezi toată discuția)