avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare cetatean UE
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare cetatean UE

Cum putem angaja un cetatean UE. Este nevoie de certificat de inregistrare? Ce alte documente trebuie pentru angajare.
Sunt recunoscute in Romania diplomele din Europa?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:34, 23 Martie 2015
Persoanele care au cetatenia unui alt stat membru al Uniunii Europene ori al Spatiului Economic European ori cetatenia Confederatiei Elvetiene pot fi incadrate in munca pe teritoriul Romaniei in baza unui contract individual de munca in aceleasi conditii in care pot fi angajati si cetatenii romani.

Actele necesare la angajare sunt: actul national de identitate sau pasaportul, actele de studii recunoscute in Romania, curriculum vitae, avize, autorizatii, atestari necesare pentru exercitarea meseriei sau profesiei (daca este cazul), acte care sa ateste vechimea in munca, alte inscrisuri solicitate de angajator.


Cetateanul din Uniunea Europeana poate ramane pe teritoriul Romaniei fara indeplinirea unei formalitati suplimentare o perioada de cel mult 3 luni. Daca in aceasta perioada incheie un contract individual de munca se va adresa Oficiului Roman pentru Imigrari in vederea eliberarii certificatului de inregistrare.

Docuementele necesare pentru eliberarea certificatului de inregistrare sunt:
- cerere tip;
- carte de identitate /pasaport (original si copie),
- contract de munca (original si copie) sau adeverinta eliberata de angajator (original),
- print screen din registrul general de evidenta a salariatilor, la sectiunea unde se regasesc datele referitoare la contractul de munca, stampilat si semnat de catreangajator pentru confirmarea veridicitatii documentului prezentat;
- taxe.

laura63 a scris:

......
Sunt recunoscute in Romania diplomele din Europa?



In acest caz, trebuie sa va adresati Centrului Naţional de Recunoaştere şi Echivalare a Diplomelor din cadrul Ministerului Educatiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte necesare pentru angajarea unui cetatean spaniol in romania adamiulia adamiulia Buna ziua, Doresc sa angajez o persoana de cetatenie spaniola.Imi puteti spune ce acte imi sunt necesare pentru acest lucru! Multumesc anticipat (vezi toată discuția)
Angajare cetatean strain office.carmen office.carmen In ce conditii poate o firma sa angajeze un cetatean care are domiciliul in Ungaria? Nu are CNP si actul de identitate este eliberat de autoritatile ... (vezi toată discuția)
Contract de munca pentru un bulgar rdk67 rdk67 buna seara, ce acte imi sunt necesare pentru angajarea unui cetatean bulgar? actele trebuie traduse de catre un translator autorizat? multumesc. (vezi toată discuția)