avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 381 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... recuperare bani imprumutati
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

recuperare bani imprumutati

Buna ziua,as dori sa stiu daca sunt in posesia unei declaratii scrise de mana din care reiese faptul ca am imprumutat o persoana cu o anumita suma de bani in anul 2008,iar aceasta nu mi-a fost restituita la termenul stabilit,cum ma pot folosi de aceasta declaratie si modalitatea prin care as putea recupera suma imprumutata.
Va multumesc anticipat,va doresc O ZI BUNA !
Cel mai recent răspuns: ContSters94154 , utilizator 12:35, 25 Iunie 2009
Recuperarea imprumutului se poate face numai prin instanta, unde veti folosi acea declaratie ( daca e semnata de persoanba imprumutata) si veti completa probatoriul fie cu martori , fie cu interogatoriu, dovedind astfel ca aveti o creanta . Obtinand o hotarare judecatoreasca o veti putea pune in executare silita, daca debitorul nu intelege sa achite de buna voie.
atata vreme cat inca mai sunteti in termenul legal, puteti formulata actiune in pretentii in vederea recuperarii sumei imprumutate .
este esential ca acea declaratie referitoare la imprumut sa fie semnata de ambele parti, respectiv imprumutatul si imprumutatorul .
termenul legal in care puteti promova aceasta actiune in instanta este de 3 ani .
Incercati sa discutati cu aceea persoana si vedeti care este punctul ei de vedere. Daca refuza sa va inapoieze suma imprumutata, adresati-va instantei de judecata, iar pentru probarea imprumutului va folosi de aceea declaratie , precum si de martori, solicitand totodata si interogatoriul paratului (debitorului).
ati incercat cu o somatie de plata prima data?
Eventual printr-un avocat solicitati persoanei respective sa se prezinte la avocatul ales de Dvs., la data de ... ora ... pentru discutarea circumstantelor in care va va fi restituita suma respectiva. Daca nu de alta, procesul - verbal care se poate incheia in cazul in care se prezinta, poate specifica faptul ca recunoaste ca a primit suma respectiva dar eventual neaga ca nu a restituit-o(sustine ca v-a dat-o deja, sau recunoaste numai o parte din ea). Asta ar fi bun in proces, ca atunci el trebuie sa faca dovada achitarii platii, cand a facut deja recunoaterea luarii imprumutului, jumatate din treaba ar fi facuta!
Daca nu se prezinta, buna Dvs. intentie se probeaza, chemarea la conciliere s-a facut, si merge treaba mai departe in instanta. + sa cereti cheltuieli de judecata neaparat!
...scuze..:)
Ultima modificare: Vineri, 26 Iunie 2009
ContSters94154, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprumut cu chitanta de mana vlad ionescu vlad ionescu Am imprumutat suma de 10.000 euro in 06.2008 cu chitanta de mana, scrisa si semnata de catre imprumutat in prezenta unui martor care deasemenea a semnat ... (vezi toată discuția)
Bani imprumutati mat78 mat78 am imprumutat o persoana cu o suma de bani si singur inscris pe care l-am facut cu privire la imprumut este o declaratie notariala prin care debitorul ... (vezi toată discuția)
înregistrare audio cu tel și sms-uri Dani Bcd Dani Bcd Poate fi folosită înregistrarea și mesajele scrise dintre 2 pers pentru o sumă de bani împrumutată dar fără nici un act scris (doar sms și audio în ... (vezi toată discuția)